Priekšlaicīgi uzvaru 2015. gada sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā pirmdien, 19. oktobrī, nodrošināja FK Liepāja komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 4:0 (1:0) pārspēja FS METTA/Latvijas Universitāte futbolistus un kopvērtējuma galvgalī kļuva saviem konkurentiem neaizsniedzama.

Čempionu titula nodrošināšanai liepājniekiem aizvadītajā spēlē bija jāizcīna uzvara. Pa vieniem vārtiem viesu labā guva Dāvis Ikaunieks, Dmitrijs Hmizs un Kristaps Grebis, bet reizi pretinieki raidīja bumbu savos vārtos.

Liepājnieki valsts čempionu titulu nodrošinājuši divas spēles pirms sezonas beigām. Pašlaik komandas kontā ir 49 punkti 22 mačos, bet ar 39 punktiem 21 spēlē seko Skonto FC futbolisti, kuriem vēl jāaizvada trīs cīņas. Labāko trijnieku ar 37 punktiem 22 spēlēs pašlaik noslēdz FK Jelgava, bet cīņu par labāko trijnieku turpina arī pērnās sezonas valsts čempioni FK Ventspils, kuru kontā ir 36 punkti 21 mačā.

Liepājas pārstāvji iepriekš pēc valsts neatkarības atjaunošanas par Latvijas čempioniem bija kļuvuši divas reizes, kad 2005. un 2009. gadā to spēja paveikt "Liepājas metalurgs" komanda.

Latvijas Futbola federācija (LFF) sveic FK Liepāja ar nozīmīgo panākumu un novēl godam nēsāt Latvijas čempionu titulu!


Latvijas Futbola federācija
FOTO - Latvijas Futbola federācija