Šajā nedēļas nogalē starts tiks dots Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajam tradicionālajam "SYNOTtip" 2015./2016. gada Rīgas telpu futbola čempionātam, kas šogad atšķirībā no iepriekšējās sezonas pulcēs dalībniekus nevis divās, bet trijās dažādās līgās. Papildus jau ierastajām Otrās un Trešās līgas sacensībām gaidāmajā sezonā spēcīgākās vienības tiks noskaidrotas arī jaunizveidotajā Elites līgā, kur spēkosies astoņas dalībnieces.

Elites līgas ietvaros visas astoņas komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura punktu izteiksmes ziņā vadošais četrinieks, turpinot cīņu par godalgotajām vietām un ņemot līdzi iekrātos punktus, izspēlēs papildus mačus katrs ar katru savā starpā, noskaidrojot Elites līgas godalgoto vietu ieguvējus. Savukārt otrais četrinieks pēc tāda paša principa sadalīs vietu izkārtojumu no piektās līdz astotajai.

Visas Elites līgas spēles risināsies svētdienās starp plkst. 16:00 un plkst. 20:00 Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē, Visvalža ielā 9, laika periodā no 18. oktobra līdz 2016. gada 6. martam. Komanda, kas izcīnīs zelta godalgas, nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas čempionāta Pirmajā līgā.

Starp jaunizveidotās Elites līgas dalībniecēm jāmin pērn Otrajā līgā otro vietu ieguvušās FC "Inter STAR" (pērn – SK "Inter/Macron") un "JakoSport&Graanul Pellets", kā arī citas šajā līgā iepriekš ne bez sekmēm startējušās dalībnieces – RSU un "RTU FC/TUC". Savukārt no Latvijas čempionāta pagājušās sezonas Pirmās līgas redzēsim FK "Rīnūži Rīga", "Garāža", "LNOB/Mārupe" (pērn – "Rīgas Siltums") un FREE vienības. Divas no iepriekš minētajām vienībām – FC "Inter STAR" un "RTU FC/TUC" - turnīrā piedalīsies ārpus konkurences kā Latvijas čempionāta Virslīgas fārmklubi.

Tikmēr Rīgas čempionāta Otrajā un Trešajā līgā kopumā dažādās Rīgas un tās tuvākās apkārtnes sporta zālēs šosezon startēs 32 dalībnieces, no kurām katras līgas 16 dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām katrā. Čempionāta izspēles formāts palicis nemainīgs – spēles notiks divos posmos pēc kalendāra, kas saskaņots atbilstoši dalībnieču vēlmēm. Pirmā posma izspēle plānota līdz nākamā gada 3. janvārim, un tajā visas komandas abās līgās aizvadīs divu apļu cīņas, tiekoties ar katru pretinieci mājās un viesos.

Astoņas spēcīgākās vienības - pa četrām no katras apakšgrupas – turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kas tiks aizvadīts aptuveni līdz nākamā gada 6. martam. Savukārt pārējās sacensību dalībnieces šajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz 16. pozīcijai.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija