Līdz komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas noslēgumam vēl atlicis aizvadīt četras kārtas un vienu iepriekš pārcelto 21. kārtas spēli. Gaidāmajā nedēļas nogalē – 17. un 18. oktobrī – norisināsies visas astoņas 27. kārtas cīņas.

Četras spēles pirms sezonas beigām kopvērtējuma galvgalī FC Caramba/Dinamo komanda par sešiem punktiem apsteidz Valmiera Glass FK/BSS futbolistus, turklāt abas šīs komandas nākamajā nedēļā gaida savstarpējs duelis 28. kārtas ietvaros. Pamatotas izredzes ielauzties labāko divniekā un tādējādi iesaistīties cīņā par ceļazīmēm uz nākamās sezonas SMScredit.lv Virslīgas čempionātu ir arī Rīgas Futbola skolai, kas ar vienu spēli rezervē no valmieriešiem pašlaik atpaliek par pieciem punktiem.

FC Caramba/Dinamo futbolisti sestdien uzņems FK Jēkabpils/JSC komandu NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā. Mājinieki pie panākuma ir tikuši jau 15 spēlēs pēc kārtas, turklāt pēdējos piecos mačos komanda nav zaudējusi nevienus vārtus. Jēkabpiliešu kontā tikmēr ir četri zaudējumi pēc kārtas, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt 11. vietu, bet abu vienību pirmā apļa tikšanās reizē FC Caramba/Dinamo izbraukumā uzvarēja ar 8:0.

Tikmēr Valmiera Glass FK/BSS savu nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad plkst. 15:00 viesosies pie FK Ogre futbolistiem. Valmierieši nepārspēti ir 13 cīņās pēc kārtas, šajā laikā gūstot 11 uzvaras, bet Ogres pārstāvji pēdējo desmit maču laikā zaudējuši tikai trīs reizes un kopvērtējumā pašlaik atrodas 12. pozīcijā. Pirmajā aplī šo klubu savstarpējā cīņā Valmiera Glass FK/BSS savā laukumā uzvarēja ar 7:2.

Sestdien savu gaidāmo spēli aizvadīs Rīgas Futbola skola, kas plkst. 14:00 tiksies ar FK Staiceles Bebri komandu Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele". Pēdējās piecās spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši divus zaudējumus, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonas daļā kopā, bet FK Staiceles Bebri kluba kontā ir trīs zaudējumi pēdējās četrās spēlēs un ieņemta 14. vieta kopvērtējumā.

Izceļams, ka trešdien, 21. oktobrī, Rīgas Futbola skola aizvadīs pārcelto 21. kārtas spēli, kad plkst. 19:00 tā NSB "Arkādija" laukumā Rīgā spēkosies ar FK Jēkabpils/JSC futbolistiem. Pēc šī mača visām čempionāta komandām būs jāaizvada vēl pa trim spēlēm.

Visas pārējās 27. kārtas spēles norisināsies sestdien. Piektajā vietā esošā FK Auda komanda plkst. 14:00 uzņems FK Smiltene/BJSS vienību, kas tabulā ieņem 13. pozīciju, bet paralēlajā mačā spēkosies kopvērtējuma astotās un devītās vietas īpašnieki, kad FK Tukums 2000/TSS uzņems AFA Olaine vienību. Izceļams, ka olainieši bez uzvarām ir pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas. Šajā pašā laikā norisināsies vēl divas cīņas. Tajās septītās vietas īpašnieki no JDFS Alberts Rīgas 49. vidusskolas stadionā uzņems kopvērtējuma pēdējā pozīcijā esošo Preiļu BJSS vienību, kas gan iepriekšējā kārtā pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju, bet Salaspils, kas noslēdz tabulas pirmo desmitnieku, tiksies ar kopvērtējuma stabilā ceturtajā pozīcijā esošo FK 1625 Liepāja komandu Ogres ģimnāzijas mākslīgā seguma laukumā.

Vēl viena sestdienas spēle sāksies plkst. 15:00 RPD Sporta pārvaldes stadionā Rēzeknē, kad vietējā Rēzeknes FA komanda, kas kopvērtējumā ir sestā, samēros spēkus ar JFK Saldus/Brocēnu NBJSS vienību, kas turnīra tabulā pašlaik ir priekšpēdējā.

Atgādinām, ka līdzjutējiem līdz 25. oktobrim ir iespēja noteikti komanda.lv Pirmās līgas čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija