PRO-UEFA kategorijas studentu-treneru delegācija no Latvijas kopā ar delegācijām no Melnkalnes, Krievijas un Portugāles no 7. līdz 10. oktobrim aizvadīja mācību nedēļu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) galvenajā mītnē Šveices pilsētā Nionā. Šī sesija bija daļa no UEFA studentu apmaiņas programmas, kas dod iespēju iegūt starptautisku informācijas apmaiņu ar studentiem no citām valstīm.

Studenti-treneri apmeklēja lekcijas, kurās uzklausīja saistošo informāciju par treneru izglītību, darba pieredzi, spēlētāju pieredzi, treneru kontaktiem un filozofiju. Īpašais viesis seminārā bija slavenais skotu treneris Deivids Moizs (David Moyes), kurš stāstīja par savu pieredzi un dalījās ar savām atziņām. Latvijas delegācijas instruktors bija bijušais Anglijas izlases treneris Hovards Vilkinsons (Howard Wilkinson).

 Fotogalerija no mācību nedēļas Nionā

Mācību laikā Sergejs Golubevs kopā ar Aleksandru Koliņko iejutās Melnkalnes izlases treneru lomā un vadīja mācību treniņu ar uzdevumu pilnveidot ātru pareju no aizsardzības uzbrukumā, izmantojot brīvās zonas pretinieka laukuma malās. Tikmēr Igors Stepanovs sniedza pēcspēles simulācijas interviju, bet Jurijs Nagaicevs un Kirils Kurbatovs prezentēja Melnkalnes izlases analīzi. Pārējie mūsu studenti aktīvi piedalījās lekcijās, uzdodot jautājumus un diskutējot.

PRO-UEFA treneru apmācības kursu studenti:

  1. Aleksejs Šarando – Skonto FA;
  2. Aleksandrs Koliņko – Spartaks Jūrmala;
  3. Artūrs Šketovs – Latvijas telpu futbola izlase;
  4. Jurijs Ševļakovs – Rīgas Futbola skola; 
  5. Igors Kičigins – Ventspils FA;
  6. Jurijs Nagaicevs – FK Strogino Maskava (Krievija);
  7. Igors Stepanovs – Latvijas U-17 jauniešu izlase;
  8. Viktors Dobrecovs – FK Liepāja;
  9. Sergejs Golubevs – AFA Olaine/Latvijas U-21 jauniešu izlase; 
  10. Kirils Kurbatovs – BFC Daugavpils;
  11. Gatis Ērglis – Valmiera Glass FK/BSS;
  12. Andrei Škaleta – MTÜ Jõhvi jalgpalliklubi (Igaunija).

Latvijas Futbola federācija
FOTO - UEFA īpašums / PHOTO - All rights reserved to UEFA