2016. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas "A" apakšgrupas turnīra spēlē Mariana Pahara vadītā Latvijas nacionālā futbola izlase otrdien, 13. oktobrī Skonto stadionā zaudēja Kazahstānas valstvienībai ar rezultātu 0:1 (0:0). Vienīgos vārtus kazahi guva 65. minūtē, kad izcēlās Islambeks Kuats. 

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklā ar izcīnītiem pieciem punktiem ierindojās "A" apakšgrupas sestajā vietā. Par grupas uzvarētājiem kļuva Čehijas izlase ar 22 punktiem, Islandei 20 punkti un otrā vieta, turki ar izcīnītiem 18 punktiem paliek trešie (visas trīs šīs komandas kvalificējās 2016. gada UEFA Eiropas čempionātam - Čehija un Islande kā pirmo divu vietu ieguvējas apakšgrupā, bet turki kā labākie no visām trešo vietu izcīnījušajām komandam)  Nīderlande ceturtie (13 punkti), Kazahstānai un Latvijai pa pieciem punktiem, bet augstāk turnīra tabulā kazahi, jo savstarpējās spēlēs viņi izcīnīja vairāk punktus.

Paldies līdzjutējiem par atbalstu visa cikla garumā, tiekamies FIFA 2018 Pasaules čempionāta kvalifikācijā, kas sāksies 2016. gada septembrī, kad Latvijas izlase viesos cīnīsies ar Andoru.


Latvijas Futbola federācija