Centrālā komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 26. kārtas spēle norisināsies Liepājā, kad sestdien, 10. oktobrī, pie FK 1625 Liepāja komandas viesosies kopvērtējuma līderi FC Caramba/Dinamo. Sestdien norisināsies kopumā sešas kārtas spēles, bet dienu vēlāk sekos atlikušie divi mači.

Kārtas centrālais mačs plkst. 15:00 sāksies Liepājas stadionā "Olimpija". Piecas spēles pirms sezonas beigām FC Caramba/Dinamo komanda kopvērtējuma galvgalī pašlaik pār saviem tuvākajiem sekotājiem bauda sešu punktu pārsvaru, turklāt rīdzinieki pie uzvarām tikuši jau 14 spēlēs pēc kārtas. Tāpat jau četros mačos pēc kārtas vienība savus vārtus spējusi nosargāt neskartus, kamēr FK 1625 Liepāja futbolisti pēdējās kārtās ir atpalikuši no labāko trijnieka, divās spēlēs pēc kārtas samierinoties ar neizšķirtu. Trīs mačos pēc kārtas liepājnieki savos vārtos ielaiduši divas bumbas, bet kopvērtējumā vienība ir stabilā ceturtajā vietā septiņus punktus aiz vadošā trijnieka un desmit punktus priekšā saviem tuvākajiem sekotājiem.

FC Caramba/Dinamo komanda šosezon punktus ir zaudējusi tikai trīs cīņās, un viena no tām bija tieši pret FK 1625 Liepāja, kad 6. jūnijā Rīgā tika fiksēts neizšķirts 0:0. Ja arī šoreiz liepājniekiem būs pa spēkam apturēt kopvērtējuma līderus, šīs spēles iznākums var ieviest būtiskas izmaiņas cīņā par pirmo vietu sezonas noslēgumā.

Vistuvāk līderiem turnīra tabulā atrodas Valmiera Glass FK/BSS komanda, kas nepārspēta ir 12 spēlēs pēc kārtas, šajā laikā gūstot desmit panākumus. Valmierieši sestdien 15:00 viesosies pie FK Smiltene/BJSS futbolistiem Smiltenes pilsētas (Tepera) stadionā. Pirmajā aplī šo abu komandu savstarpējā cīņā ar 3:1 savā laukumā pārāks bija Valmieras klubs, tomēr smiltenieši nesenākajās spēlēs var lepoties ar labiem panākumiem, jo divas pēc kārtas gūtas uzvaras komandai ir ļāvušas pārtraukt četru zaudējumu sēriju. Kopvērtējumā FK Smiltene/BJSS pašlaik ieņem 13. vietu.

Sestdien laukumā dosies arī kopvērtējuma trešajā vietā esošā Rīgas Futbola skola, kas ar vienu spēli rezervē no valmieriešiem atpaliek par pieciem punktiem, bet no līderiem - par 11 punktiem. Lai turpinātu cīņu par vietu labāko divniekā, rīdziniekiem noteikti jācer uz panākumu spēlē pret Rēzeknes FA, kas plkst. 14:00 sāksies NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā. Pēdējās četrās kārtās Rīgas Futbola skola gan piedzīvojusi divus zaudējumus, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezona daļā kopā, savukārt rēzeknieši pēc četru neveiksmju sērijas pašlaik nepārspēti ir piecās cīņās pēc kārtas. Kopvērtējumā viņi ir sestie un no labāko piecinieka atpaliek tikai par diviem punktiem, bet pirmajā aplī šo klubu cīņā ar 3:0 izbraukumā uzvarēja galvaspilsētas pārstāvji.

Divās citās sestdienas spēlēs plkst. 14:00 savstarpēji tiksies komandas, kas kopvērtējumā atrodas no piektās līdz devītajai vietai. Devītajā pozīcijā esošā AFA Olaine vienība lūkos pārtraukt četru neuzvarētu spēļu sēriju ar maču savā laukumā pret JDFS Alberts futbolistiem, kas kopvērtējumā ir divas vietas augstāk. Savukārt piektās vietas īpašnieki no FK Auda komandas savā laukumā uzņems FK Tukums 2000/TSS vienību, kas turnīra tabulā ir astotā. Vēl vienā sestdienas cīņā plkst. 14:00 priekšpēdējās vietas īpašnieki JFK Saldus/Brocēnu NBJSS tiksies ar 11. pozīcijā esošo Salaspils komandu Brocēnu SC stadionā.

Noslēdzošās divas kārtas spēles norisināsies plkst. 14:00 svētdien, 11. oktobrī. Pēc septiņu maču pārtraukuma pie punktiem cerēs tikt kopvērtējuma pēdējā vietā atrodamā Preiļu BJSS vienība, kas uzņems divas pozīcijas augstāk esošo FK Staiceles Bebri komandu, bet FK Jēkabpils/JSC, kas ar vienu spēli rezervē un trīs zaudējumu sēriju pašlaik ir desmitā, savā laukumā tiksies ar FK Ogre futbolistiem, kas seko divas pozīcijas zemāk un trīs punktus nopakaļus.

Atlikušajās sezonas spēlēs pirmo vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā cerēs nosargāt Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS, kurš guvis 27 vārtus. Viņam ar 19 precīziem sitieniem seko uzreiz trīs spēlētāji - komandas biedrs Elvis Teremko, kā arī FC Caramba/Dinamo pārstāvji Kristaps Blanks un Andrejs Perepļotkins.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija