Latvijas nacionālā futbola izlase pirmdienas, 5. oktobra vakarā, aizvadīja savu pirmo oficiālo atklāto koptreniņu, gatavojoties "EURO 2016" kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Islandi un Kazahstānu. Valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara un viņa palīgu rīcībā jau šajā treniņā bija pieejami visi 23 kandidātu sarakstā iekļautie futbolisti.

 Latvijas izlases pirmais atklātais treniņš "Arkādija" stadionā (05.10.2015.)

Treniņa pirmajā daļā visi spēlētāji veica iesildīšanās vingrinājumus, kā arī nostājās laukuma centrā un, sadevušies rokās, atstrādāja piespēles vienā pieskārienā, kur aplī esošajiem futbolistiem bija šī bumba jācenšas atņemt. Treniņa laikā seši spēlētāji, kas valstsvienīgas rīcībā ieradās uzreiz pēc spēlēm savu klubu rindās nacionālajos čempionātos - Kaspars Gorkšs, Deniss Rakels, Kaspars Dubra, Antons Kurakins, Artūrs Zjuzins un Vitālijs Jagodinskis - veica dažādus skriešanas uzdevumus ar un bez bumbas pēc individuālas programmas. Pārējie futbolisti tikmēr veica tehniski - taktiskos uzdevumus valstvienības treneru uzraudzībā. Vārtsargi Andris Vaņins, Pāvels Šteinbors un Kaspars Ikstens tobrīd trenējās kopā ar treneri Andreju Piedelu.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā futbola izlase pēc apstiprinātā darba plāna turpmākās dienas abām pieminētajām spēlēm gatavosies Rīgā. Otrais atklātais treniņš komandai paredzēts otrdien, 6. oktobrī plkst 18:15 stadionā "Arkādija", Rīgā. Uz Reikjavīku komanda izlidos ar tiešo reisu piektdien, 9. oktobrī plkst 10:00.

Valstsvienība uzsākusi nometni pirms spēlēm ar Islandi un Kazahstānu Latvijas izlases gaitām sekojiet līdzi arī sociālajos tīklos FACEBOOK un TWITTER.


FOTO - Nora Krevņeva

Latvijas Futbola federācija