Latvijas Sieviešu futbola pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonai izteiksmīgs punkts tika pielikts 2. oktobrī, kad Rīgā norisinājās klubu sezonas noslēguma kopā sanākšana, kā arī komandu un labāko spēlētāju apbalvošana.

 Sezonas apbalvošanas fotogalerija

Uz apbalvošanu tika aicināti kluba vadītāji, sporta skolu direktori, treneri un spēlētājas. Pasākuma ietvaros tika apbalvoti Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji, kā arī pārējās komandas, rezultatīvākās spēlētājas un komandu labākās futbolistes. Pēc apbalvošanas komandu pārstāvji varēja atcerēties sezonas svarīgākos notikumus kopīgā banketā.

Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta labākās spēlētājas

  1. Rīgas futbola skola - Anastasija Čemertāne
  2. Rēzeknes BJSS – SK Progress - Anastasija Fjodorova
  3. BFC Daugavpils – Optimists R - Viktorija Vingreviča
  4. Rēzeknes novada BJSS - Optimists R - Viktorija Lihačeva
  5. AFA Olaine - Aija Stivriška
  6. Talsu NSS - Madara Maļinovska
  7. SK Imanta - Alisa Mitkus
  8. Rīgas Futbola skola 2 - Diāna Suvitra

Jau ziņots, ka par Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta uzvarētāju šosezon kļuva Rīgas Futbola skola, kas kopvērtējuma augšgalā apsteidza attiecīgi Rēzeknes BJSS – SK Progress un BFC Daugavpils – Optimists R komandas. Šīs sezonas turnīrā spēkiem mērojās astoņas komandas, kas bija par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tika sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēja pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkojās pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīja vēl pa vienam aplim.

Sezonas labākās vārtu guvējas godu dalīja Rīgas Futbola skolas pārstāves Tatjana Baličeva un Viktorija Zaičikova, kuras abas iekrāja pa 15 precīziem sitieniem.

Šīs sezonas formātā Latvijas Sieviešu futbola pirmās līgas čempionāts tika aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija (LFF) ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Nākamo reizi čempionāta pārstāvji vienkopus pulcēsies novembrī, kad komandu treneri tiksies pēcsezonas organizatoriskajā sapulcē.


Latvijas Futbola federācija