Trešdien, 23. septembrī, tika aizvadīta Latvijas Sieviešu futbola pirmās līgas čempionāta noslēdzošā spēle starp “Rīgas Futbola Skola 1” un Rēzeknes BJSS - SK Progress komandām. Rezultatīvā cīņā tika fiksēts neizšķirts rezultāts 4:4. Kā ziņots iepriekš, Rīgas Futbola skola-1 jau bija nodrošinājusi sev pirmo vietu turnīra jau pirms pēdējās čempionāta spēles.

“Kopumā Sieviešu pirmās līgas turnīrs no organizatoriskās puses šogad izvērtās ļoti aizraujošs un interesants. No iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa esam atteikušies. Uzskatām, ka arī šajā līmenī futbolistēm tomēr ir jāspēlē kā pieaugušajām, proti, spēlēm jānotiek regulāra turnīra ietvaros – mājās un viesos. Tādējādi turnīram ir pavisam cita nozīme. Tas kļuvis saturīgāks nekā pagājušajā gadā, vērojamas vairāk aizraujošas spēles. Arī komandas atzinīgi atzīmēja jauno šī gada formātu. Šādas izmaiņas LFF ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm!” pēc turnīra noslēguma atzina Latvijas Futbola federācijas (LFF) Attīstības daļas speciāliste Ņina Travkina.

Latvijas Sieviešu futbola pirmās līgas čempionāta svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks š. g. 2. oktobrī plkst 14:15 Rīgas Olimpiskā sporta centra konferenču zālē (4. stāvā). Uz apbalvošanu tiek aicināti kluba vadītāji, treneri, spēlētājas no komandām. Pasākuma ietvaros tiks apbalvoti Latvijas Sieviešu pirmās līgas godalgoto vietu ieguvēji, kā arī pārējās komandas, rezultatīvākā spēlētāja, komandas labākās spēlētājas.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tika sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlē pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkojas pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīja vēl pa vienam aplim. Šādā formātā Sieviešu Futbola 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz.

Kopvērtējuma rezultāti, 1. – 4.vieta

Kopvērtējuma rezultāti, 5. – 8.vieta


Latvijas Futbola federācija