Popularizējot kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" un aicinot arvien jaunas meitenes pievienoties futbola nodarbībām dažādos Latvijas reģionos, Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija ceturtdien, 17. septembrī, viesojās Iecavā ar sieviešu futbola attīstības vizīti. Tajā kopā ar LFF sieviešu futbola attīstības speciālisti Ņinu Travkinu devās Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājas Ieva Bidermane un Liene Vāciete, kuras nesen sekmīgi nokārtoja C-LFF kategorijas trenera licences iegūšanu.

 Attīstības vizītes video apskats

Ar savu vēstījumu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" LFF cenšas mainīt sabiedrības uzskatus par sieviešu futbolu, stāsta par sieviešu futbola pievienoto vērtību, motivē cilvēkus darboties sieviešu futbola jomā un popularizē sieviešu futbolu kā sporta veidu. Viens no popularizēšanas un motivēšanas rīkiem ir attīstības vizītes, no kurām Iecavā norisinājās otrā. Vizītes mērķis ir iedvesmot jaunās futbolistes, popularizēt sieviešu futbolu novadā, pilsētā un klubā, stāstīt par futbola pievienoto vērtību un iespējām personības attīstībā, palīdzēt klubiem ar futbola inventāru treniņa procesa atvieglošanai, kā arī izbaudīt treniņu procesu Latvijas nacionālās izlases spēlētāju vadībā.

 Attīstības vizītes fotogalerija

"Gribu pateikties, protams, saulainajam laikam, jo tieši laika apstākļi bija pozitīvo emociju papildus faktors - saule spīdēja tikpat žilbinoši kā smaids uz meiteņu sejām. Gribu pateikties FK Iecava trenerim Jevgēņijam Gedertsonam par silto uzņemšanu un vēlmi attīstīt meiteņu futbola Iecavā. Tieši ar viņa motivāciju tur viss ir sācies," izceļ Ņina Travkina. "Jau šogad Iecavas meitenes pirmo reizi piedalījās Latvijas meiteņu futbola čempionātā U-12 vecuma grupā, kur jau parādīja cienīgu sniegumu. Man bija prieks būt ciemos pie viņām, lai klātienē dalītos ar futbola vērtībām, dāvinātu viņām prieku un motivāciju. Var redzēt, ka meitenēm futbola dēļ "deg acīs", un par to ir jāpateicas gan trenerim, gan vecākiem par atbalstu, gan pašām meitenēm par neatlaidību un vēlmi mācīties."

Vizītes laikā LFF delegācija vietējām futbolistēm dāvināja futbola inventāru un pārsteiguma balvas. Klātesošās meitenes tika iepazīstinātas ar LFF ikdienas darbu un federācijas centieniem sieviešu futbola attīstīšanā, kā arī meitenēm tiks noorganizēts paraugtreniņš.

"Esmu pārliecināta, ka ar tādu motivāciju un cītīgu treniņu procesu futbola talanti neizpaliks. Jau starp šīm meitenēm var pamānīt nākotnes futbola zvaigznītes. Protams, ir daudz jāstrādā, līdz ar to trenerim šajā vecumā ir jābūt kā atbalstam un īstam piemēram," turpina Ņina Travkina. "No šādām attīstības vizītēm es personīgi varu smelt pozitīvas emocijas, gandarījumu un enerģiju virzīties un darboties tālāk. Meitenes, savukārt, gūst cerību un motivāciju. Mans un LFF mērķis ir noskrējies un priecīgs bērns, jo bērni ir mūsu nākotnē. Tāpēc ir jācenšas nodrošināt viņiem pēc iespējas labākus apstākļus. Latvijas sieviešu futbolam ir gaiša nākotne."

Iecavas jaunās censones cita starpā varēja tikt pie biļetēm sev un vecākiem uz Latvijas un Kazahstānas nacionālo izlašu spēli, kas norisināsies 13. oktobrī "Skonto" stadionā Rīgā. Tāpat notika autogrāfu sesija un fotografēšanās.

"Šādām attīstības vizītēm ir milzīga vērtība, jo tās sniedz pozitīvas emocijas jaunajām futbolistēm, kā arī motivē un dod atspērienu jauniem futbola mērķiem. Prieks redzēt, ka tādai mazpilsētai kā Iecavai ir sava meiteņu futbola komanda, meitenes nopietni trenējas un futbols ir lielākā aizraušanās. Komanda noteikti iet pareizajā virzienā," izceļ Liene Vāciete. "Esmu pārliecināta par to, ka jau pēc pāris gadiem kādu no FK Iecava meitenēm redzēsim izlases sastāvā. Visa pamatā, protams, ir entuziasms un vēlme darboties no trenera puses, tad arī meitenēm interese par futbolu nepazudīs un izaugs jaunā sieviešu futbola nākotne. Personīgi vēlos pateikties FK Iecava meitenēm un trenerim par silto uzņemšanu un ciemošanās laikā iegūtajām pozitīvajām emocijām."

"Šādi izbraucieni ir kā mazie "Live Your Goals" pasākumi un ir prieks redzēt meitenes ar "degošām acīm", kas ar prieku un interesi nāk uz treniņiem. Šādos izbraucienos uz klubiem es patiesi redzu, ka mums ir sieviešu futbola nākotne, un tas priecē un dod stimulu arī man pašai turpināt iesākto darbu. Es ceru, ka arī meitenēm tas dod papildu motivāciju strādāt un tiekties pēc augstākiem sasniegumiem," piebilst Ieva Bidermande.

Iepriekš LFF ar sieviešu futbola attīstības vizīti augusta sākumā viesojās Liepājā. Turpinājumā ir plānotas vēl citas regulāras vizītes ar mērķi piesaistīt futbolam meitenes no dažādām Latvijas vietām. LFF ir atvērta klubu un novadu iniciatīvām popularizēt pie sevis sieviešu un meiteņu futbolu un ir gatava palīdzēt ar inventāru un padomiem.


Latvijas Futbola federācija