Komanda.lv Pirmās līgas čempionātā sestdien, 19. septembrī, tiks aizvadītas visas astoņas 23. kārtas spēles. Savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī lūkos nostiprināt FC Caramba/Dinamo un Valmiera Glass FK/BSS komandas, no kurām neatpalikt cerēs Rīgas Futbola skola.

Teju visas sezonas garumā kopvērtējuma līderi ir FC Caramba/Dinamo futbolisti, kuru kontā ir 11 uzvaras pēc kārtas un joprojām vienīgās turnīrā nepārspētās komandas gods. Rīdzinieki ir arī pārliecinoši sacensību rezultatīvākie spēlētāji un labākā komanda ielaisto vārtu ziņā, bet sestdien tai plkst. 14:00 pretim stāsies kopvērtējuma pēdējās vietas īpašnieki no Preiļu BJSS, kas piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas. Spēle norisināsies "Daugavas" stadionā Rīgā, bet abu vienību pirmā apļa savstarpējā spēlē rīdzinieki bija pārāki ar 7:0.

Joprojām četru punktu atstatumā no līderiem ir Valmiera Glass FK/BSS komanda, kas nepārspēta ir deviņās cīņās pēc kārtas un iepriekšējā kārtā ļoti svarīgā mačā ar 3:1 pārspēja Rīgas Futbola skolu. Valmierieši sestdien plkst. 16:00 uzņems JFK Saldus/Brocēnu NBJSS komandu J. Daliņa stadionā Valmierā. Gaidāmās spēles viesi iepriekšējā kārtā pārtrauca divu uzvaru sēriju, kas vienībai bija padevusies otro reizi šosezon, bet kopvērtējumā tā pašlaik apsteidz vien divas komandas. Pirmajā aplī Valmieras pārstāvji šajā duelī viesos uzvarēja ar 2:0.

Par četriem punktiem no valmieriešiem kopvērtējumā atpaliek Rīgas Futbola skola, kurai gan ir viena spēle rezervē. Sestdien rīdzinieki plkst. 16:00 viesosies pie FK Ogre futbolistiem, kurus pirmajā aplī sagrāva ar 8:0. Ogrēnieši pēdējās sešās spēlēs zaudējuši tikai vienreiz un kopvērtējumā atrodas tūdaļ aiz labāko desmitnieka.

Citā saistošā spēlē plkst. 15:00 kopvērtējuma sestās vietas īpašnieki no Rēzeknes FA uzņems par vienu vietu augstāk esošo FK Auda komandu, kuras abas šķir pieci punkti. Savukārt ceturtās pozīcijas īpašnieki FK 1625 Liepāja, kas spējusi pārtraukt divu zaudējumu sēriju, plkst. 16:00 viesosies pie FK Jēkabpils/JSC vienības, kas ar vienu spēli rezervē pašlaik ir astotā. Septīto vietu pašlaik ieņem pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošie JDFS Alberts futbolisti, kuri zaudējuši sešās cīņās pēc kārtas un kopumā pie punktiem nav tikuši deviņos no pēdējiem desmit mačiem. Viņu pretinieki plkst. 15:00 "Energoautomātikas" stadionā Rīgā būs FK Smiltene/BJSS, kas kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo vietu.

Citās 23. kārtas spēlēs plkst. 15:00 FK Tukums 2000/TSS, kas turnīra tabulā ir devītie un uzvarējuši tikai vienā no pēdējām piecām cīņām, uzņems pēdējās četrās spēlēs nepārspētos FK Staiceles Bebri futbolistus, bet stundu vēlāk sāksies mačs Olaines pilsētas stadionā starp AFA Olaine un Salaspils komandām. Tās kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi desmito un 12. vietu ar četriem punktiem to starpā.

Arvien pārliecinošāks turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS, kurš guvis jau 27 vārtus. Viņam ar 18 precīziem raidījumiem seko FC Caramba/Dinamo pārstāvji Kristaps Blanks un Takeo Ogawa.

Atgādinām, ka pašlaik turpinās līdzjutēju balsojums par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta augusta mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija