Septembra izskaņā norisināsies noslēdzošie divi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas reģionu izlašu turnīri, kas pieliks punktu 2015. gada sezonas turnīriem un talantu skatēm. Sezonas noslēgumā novembrī 2001.-2002. dzimšanas gada jaunie futbolisti dosies Eiropas futbola tūrē.

Sezonas noslēdzošie reģionu izlašu turnīri, kā ierasts, norisināsies LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Vispirms no 18. līdz 20. septembrim vienkopus pulcēsies U-13 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada futbolistu reģionu izlases no Latgales, Zemgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes un Ziemeļaustrumiem. Savukārt no 25. līdz 27. septembrim norisināsies reģionu izlašu turnīrs U-14 jeb 2001. dzimšanas gada spēlētājiem, kurā piedalīsies Rīgas, Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pārstāvji.

U-13 vecuma grupas turnīrā komandas pirmajā dienā aizvadīs vienu spēli, bet otrajā un trešajā dienā – pa diviem mačiem. Savukārt U-14 vecuma grupas sacensībās pirmajā dienā norisināsies kopumā četras cīņas, bet otrajā un trešajā dienā attiecīgi piecas un trīs spēles. U-13 futbolistu spēļu ilgums būs 2x20 minūtes, bet U-14 vecuma grupā – 2x25 minūtes.

Bez turnīra spēlēm jaunie futbolisti piedalīsies arī kontrolnormatīvu pildīšanā un komandu meistarības konkursos.

Iepriekš februārī, aprīlī un maijā norisinājās LFF Futbola akadēmijas šīs sezonas pirmie pieci reģionu izlašu turnīri, bet jūnijā sekoja pirmās divas talantu skates un LFF FA kausa izcīņas turnīrs U-15 vecuma grupai. Pēc tam augustā norisinājās vēl trīs talantu skates.

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalās 2000.2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri. Sezonas garumā Futbola akadēmijas esošie talanti un spožākie absolventi papildu motivācijas un iespaidu iegūšanas nolūkos tiek iesaistīti Latvijas nacionālās izlases treniņu darbā.

Ar LFF Valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.


Latvijas Futbola federācija