Balvu pilsētas stadionā 6. septembrī organizētā Futbola diena ģimenēm pulcēja vairāk nekā 250 dalībniekus, bet tajā pašā dienā notikušo Latvijas čempionāta 2. līgas spēli starp "Balvu Sporta centru" un FK "Priekuļi" klātienē noraudzījās rekordliels skatītāju skaits – vairāk nekā 200 atbalstītāji.

Šī diena tika veltīta visiem futbolā iesaistītājiem bērniem, jauniešiem, meitenēm, pieaugušajiem un pašiem vecākiem, lai apzinātos, cik liela ir Balvu futbola saime. Futbola dienā Balvu Sporta centra jaunie futbola censoņi vairāk iepazinās ar lielās komandas spēlētājiem, kā arī lielā komanda iepazinās ar gandrīz visiem Balvu Sporta centra jaunajiem futbolistiem.

Kā uzsver rīkotāji, ģimeņu Futbola dienā sacentās piecas komandas jeb piecas personības, kas Balvos un Balvu novadā "ceļas un krīt" par futbolu. Tie ir vecāki un lielās komandas spēlētāji, ap kuriem tika veidotas šīs komandas - aizsarga Edmunda Kokoreviča komanda, pussarga Edgara Plutova komanda, malējā pussarga Andreja Aleksējava komanda, uzbrucēja Egīla Lielbārža komanda un vecāku apvienotā komanda. Katrā komandā spēlēja 27 līdz 29 bērni un viņu vecāki.

Ģimeņu Futbola diena aizritēja vairākos pārbaudījumos, sākot ar bumbas žonglēšanu, sānu iemetiena tālumā mešanas konkursu, "apreibušajiem sitieniem vārtos", bumbas pārnešanu Lielās balvas piepūšamajās atrakcijās un dažāda veida veiklības stafetēm, bet kulmināciju Futbola diena sasniedza ar futbola spēli starp vecākiem un bērniem jeb mammas pret meitām un dēli pret tēviem. Spēles izvērtās ļoti emocionālas un jautras.

Šajā dienā zaudētāju nebija – pirmo vietu ieguva Egīla Lielbārža komanda, otrajā vietā bija Andreja Aleksējava komanda, trešā vieta pienācās Edgara Plutova komandai, ceturtajā vietā bija vecāku apvienotā komanda un piektajā vietā - Edmunda Kokoreviča komanda.

Pēc pasākuma visi dalībnieki nodevās kopīgai desiņu cepšanai un mielojās ar Balvu Sporta centra sarūpētājiem kliņģeriem. Šajā pasākumā arī svinīgi tika sveikta vecāku nodibinātā biedrība, kas finansiāli atbalstīs visus jaunos futbolistus, kas trenējas Balvu Sporta centrā - biedrība "Atbalsta futbola biedrība".


Informāciju sagatavoja:
Balvu Sporta centrs