Laikā no 7. līdz 13. septembrim visā Latvijā tika atzīmēta ikgadējā Futbola diena, kura šoreiz vienkopus pulcēja 150 pasākumus dažādās Latvijas pilsētās un nostūros, kopīgiem spēkiem popularizējot veselīgu dzīvesveidu, bērnu un jauniešu iesaistīšanos sportā un futbola bagātīgo pieejamību.

Salīdzinot ar 2014. gada Futbola dienu, šoreiz kopējais pasākumu un iesaistīto futbola mīļotāju skaits ir audzis, kas demonstrē Latvijas Futbola federācijas (LFF) galveno šī projekta ideju – futbola entuziastu augošo vēlmi piedalīties ar futbolu saistītās aktivitātēs un futbola ielaišanu katrā valsts pagalmā.

Šogad Futbola diena sevī ietvēra lielu skaitu futbola spēļu un organizētu pasākumu no Futbola dienas Vērgalē un "Futbols vieno paaudzes" pasākuma Mērsragā, līdz "One step from reality" pasākumam Biķernieku pamatskolā un bērnu futbola festivālam Daugavpilī. Ļoti aktīvi Futbola dienas aktivitāšu rīkošanā bija futbola entuziasti it īpaši no Rīgas un pilsētas rajona, kā arī Daugavpils, Jelgavas, Gulbenes, Jūrmalas, Babītes un Smiltenes. Futbola diena vēlreiz ir nodemonstrējusi, ka ikdienas sporta pasākumi Latvijas futbola dzīvē ir daudzskaitlīgāki nekā jebkurā citā sporta veidā.

Futbola dienas organizators un LFF attīstības speciālists Renārs Krīgers: "Latvijas Futbola federācijas un visas pašmāju futbola sabiedrības vārdā vēlos paust milzu gandarījumu un pateicību par ikvienu pasākumu, kas tika organizēts Futbola dienas vārdā. Esam priecīgi par lielo futbola mīļotāju atsaucību un pievienošanos mūsu vēlmei ļaut futbolam iekļūt ikkatrā pagalmā. Mūsu futbola vides galvenie varoņi – bērni, jaunie spēlētāji un jau pieredzējušāki futbolisti – ir pelnījuši šī sporta veida brīvu pieejamību un aktivitāšu dažādību. Šīgada Futbola diena vēlreiz ir pierādījusi, ka mēs protam paveikt kopīgu darbu, lai mūsu bērniem un spēlētājiem dotu tieši to – iespēju sevi atrast un pilnveidot futbolā. Īpašu pateicību vēlos veltīt Futbola dienas šīgada vēstnešiem Andrim Bulim un Dārtai Danevičai, kā arī viņu simbolisko zvaigžņu izlašu pārstāvjiem. Sabiedrībā labi zināmi cilvēki ir kā piemērs jauniešiem gan dzīvesveida, gan uzskatu ziņā, tāpēc esam priecīgi, ka redzat futbolu kā vienu no personības izaugsmes ieguves iespējām."

Futbola dienas simboliskais noslēguma pasākums bija meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals", kurā teju 200 jaunajām futbolistēm, Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājām un Futbola dienas zvaigznēm izdevās pielikt krāšņu punktu šīgada Futbola dienas aktivitāšu programmai. Savukārt jau drīzumā pēc pasākumu atskaišu izvērtēšanas tiks noteikts interesantākais un radošākais Futbola dienas 2015 pasākums, kura organizators tiks pie iespējas kopā ar "Turkish Airlines" doties ceļojumā divām personām uz Turcijas lielāko pilsētu Stambulu.

 Futbola dienas zvaigžņu spēle "Live Your Goals" festivālā

 Futbola dienas zvaigžņu spēle "Live Your Goals" festivālā

Futbola dienas pasākumi Latvijā norisinājās sesto gadu pēc kārtas. Projekts tika realizēts sadarbībā ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP).

Futbola diena jeb starptautiski dēvēta par "Grassroots Week" ir aktivitāšu kopums, kas ļauj ikvienam pozitīvā gaisotnē baudīt futbolu. LFF mērķis, organizējot Futbola dienu, ir parādīt, ka futbola spēlei pietiek ar futbola bumbu un vēlmi piedalīties. Tieši tāpēc Futbola dienas sauklis ir "Ielaid futbolu savā pagalmā!".


Latvijas Futbola federācija