Latvijas Sieviešu futbola pirmās līgas čempionu titulu nodrošinājusi Rīgas Futbola skola 1 komanda, kas vienu spēli pirms turnīra otrā posma A grupas cīņu noslēguma kļuvusi savām konkurentēm neaizsniedzama.

Izšķirošos punktus rīdzinieces ieguva sestdien, 12. septembrī, kad Preiļos ar rezultātu 7:0 (3:0) sagrāva Rēzeknes novada BJSS – Optimists R komandu. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Anna Krūmiņa un Anastasija Čemertāne, bet pa reizei izcēlās Darja Levikina, Jana Valaine un Viktorija Zaičikova.

Čempionāta pirmajā posmā Rīgas Futbola skola 1 iekrāja trīs punktu pārsvaru pār Rēzeknes BJSS – SK Progress un četru punktu handikapu pār BFC Daugavpils – Optimists R komandu. Savukārt otrā posma A grupas turnīrā rīdziniecēm par labu kalpoja abu tuvāko sekotāju zaudētie punkti cīņās pret Rēzeknes novada BJSS – Optimists R futbolistēm, kas ļāvis komandai nodrošināt pirmo vietu vēl pirms 23. septembra spēles savā laukumā pret Rēzeknes BJSS – SK Progress. Šīs cīņas rezultāts izšķirs kopvērtējuma otrās un trešās vietas likteni, jo pašlaik Rēzeknes BJSS – SK Progress un BFC Daugavpils – Optimists R futbolistēm ir vienāds punktu skaits.

Latvijas Futbola federācija apsveic Rīgas Futbola skola 1 komandu ar šīs sezonas panākumu un veiksmīgo spēli laukumā!

Noslēgumam tuvojas arī čempionāta otrā posma B grupas turnīrs, kur atlicis aizvadīts divas spēles 20. un 21. septembrī. Šeit pirmo vietu un līdz ar to piekto pozīciju sezonas kopvērtējumā sadalīs Talsu NSS un AFA Olaine komandas, kas pašlaik iekrājušas vienādu punktu skaitu.

2015. gada sezonas Sieviešu futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tika sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlē pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkojas pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvada vēl pa vienam aplim.

Izceļams, ka šādā formātā Sieviešu futbola 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.


Latvijas Futbola federācija