Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" svētdien, 13. septembrī, Rīgas 49. vidusskolas laukumā pulcēja rekordlielu dalībnieču skaitu – 196 jaunās futbolistes. Ar kopīgām futbola aktivitātēm, kā arī vecāku, treneru un sabiedrībā labi zināmu cilvēku iesaistīšanos tādējādi tika nosvinēts Futbola dienas 2015 noslēgums, kas vēlreiz sabiedrībai ir pierādījis – futbols ir sporta veids ar milzīgu pievienoto vērtību.

Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" svētdien pulcēja kuplas jauno futbolistu rindas no dažādām Latvijas pilsētu vispārizglītojošajām skolām, sporta skolām, sporta centriem un futbola klubiem. Vairāku stundu garumā jaunās futbolistes kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu izlases futbolistēm piedalījās astoņos dažādos festivāla pasākumu punktos, kas aptvēra gan futbola spēles 3:3 un 6:6, gan virkni futbola meistarības vingrinājumu, gan radošās darbnīcas un citas izklaides. Pārstāvētās skolas, pašvaldības un klubi dāvinājumā no Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saņēma futbola ekipējumu, meitenes tika pie dažādiem suvenīriem ar "Live Your Goals" tematiku, bet tie tēvi, kuri Tēva dienā atveda savu atvasi uz festivālu, dāvanā ieguva ielūgumus uz Latvijas un Kazahstānas nacionālo futbola izlašu spēli 13. oktobrī "Skonto" stadionā Rīgā.

 "Live Your Goals" festivāla fotogalerija

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks: "Šodienas pasākums vēlreiz pierāda – futbols meiteņu un viņu vecāku acīs ir foršs un stilīgs. Futbols ir sporta spēļu karalis, tāpēc mums šķiet tikai loģiski, ka ikviena meitene futbolā ir tā princese. Tāpēc bez virknes dažādu meiteņu un sieviešu futbolu attīstošu pasākumu piedalāmie arī “Live Your Goals” programmā un esam globāla aktivitāšu kopuma sastāvdaļa. Futbols nav tikai fizisks un aktīvs darbs, bet arī dzīvesveids un iespēja katram sevi realizēt – kā jaunam un aktīvam cilvēkam, kā lieliskai Latvijas izlases spēlētājai, kā izlases trenerim, menedžerim vai futbola līderim. Sieviešu futbols ir krāsains un skaists, bet īpašs prieks, ka ar katru gadu mūsu kļūst arvien vairāk."

 "Live Your Goals" festivāla video apskats

LFF sieviešu futbola attīstības speciāliste un festivāla rīkotāja Ņina Travkina: "Fakts, ka pasākumā bija tik daudz meiteņu, liecina, ka sieviešu futbols attīstās ne tikai citviet pasaulē, bet arī pie mums Latvijā. LFF vārdā izsaku prieku un pateicību par tik kuplu atsaucību un vēlmi piedalīties pasākumā. Smaids uz meiteņu lūpām mūs padara neizsakāmi priecīgus. Futbols patiešām ir ļoti skaists un sievišķīgs sporta veids!"

Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" bija iespēja meitenēm vecumā no 6 līdz 12 gadiem iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus. Tā bija iespēja ieraudzīt futbolu no citas puses, kā arī izjust tā emocionālo un vilinošo dabu uz savas ādas. "Live Your Goals" ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, ar kuras palīdzību LFF vēlas piesaistīt vēl vairāk meitenes futbolam un parādīt, ka sieviešu futbols var būt skaists un aizraujošs.

Klubi un skolas pirms festivāla saņem FIFA dāvāto ekipējumu

Festivālu noslēdza draudzības spēle starp Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājām un daļu no Futbola dienas 2015 vēstnešiem, kurā ar rezultātu 10:9 pārākas bija Latvijas valstsvienības futbolistes – Elīza Spruntule, Liene Vāciete, Ieva Bidermane, Karīna Lūse, Kristīne Giržda, Renāte Fedotova, Laura Voltere un Līga Radvila. Tikmēr Futbola dienas 2015 vēstnešu komandā sviedrus lēja dziedātāja Paula Dukure, dziedātājs Miks Dukurs, radio DJ Toms Grēviņš, gleznotāja Paula Zariņa, TV personība Ketija Šēnberga, fotogrāfs Māris Ločmelis, veselīga dzīvesveida popularizētāja Līga Andžāne un 2014. gada Latvijas labākā futboliste Olga Matīsa.

 Futbola dienas zvaigžņu spēle "Live Your Goals" festivālā

 Futbola dienas zvaigžņu spēle "Live Your Goals" festivālā

Futbola diena 2015 no 7. līdz 13. septembrim visas nedēļas garumā notika visā Latvijā. Futbola diena jeb starptautiski dēvēta par "Grassroots Week" ir aktivitāšu kopums, kas ļauj ikvienam pozitīvā gaisotnē baudīt futbolu. LFF mērķis, organizējot Futbola dienu, ir parādīt, ka futbola spēlei pietiek ar futbola bumbu un vēlmi piedalīties. Tieši tāpēc Futbola dienas sauklis bija "Ielaid futbolu savā pagalmā!".

Futbola dienas pasākumi Latvijā norosinājās sesto gadu pēc kārtas. Pērn Futbola dienas rīkotajos pasākumos oficiāli piedalījās vairāk nekā 8000 entuziastu un futbola spēlētāju. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar FIFA un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP).


Latvijas Futbola federācija