Vienpadsmit Latvijas futbola klubi, vispārizglītojošās skolas un novadi piektdien, 11. septembrī, īpašā Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kopīgi rīkotajā pasākumā saņēma futbola ekipējumu, tādējādi ievadot svētdien, 13. septembrī, gaidāmo meiteņu futbola festivālu "Live Your Goals".

Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" norisināsies 13. septembrī Rīgas 49. vidusskolas stadionā. Tas būs kā simbolisks noslēguma pasākums Futbola dienai 2015, kas visas nedēļas garumā norisinās dažādos Latvijas nostūros.

 Pasākuma fotogalerija

Piektdienas pasākumā klātesošie tika iepazīstināti ar "Live Your Goals" iniciatīvas būtību, kā arī sieviešu un meiteņu futbola attīstību Latvijā. FIFA dāvāto ekipējumu saņēma daļa no klubiem, novadiem un vispārizglītojošajām skolām, kuru pārstāves piedalīsies festivālā, bet pārējā futbolistu, dalībnieku, klubu, skolu un vecāku apdāvināšana norisināsies pasākuma norises vietā 13. septembrī.

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks: "Šī diena iezīmē to, cik svarīgs un interesants ir sieviešu futbols. Tas neaprobežojas tikai ar funkcionāru vārdiem un solījumiem. Sieviešu un meiteņu futbola vidē notiekošais demonstrē, ka mēs darām visu iespējamo, lai ar futbolu palīdzētu cilvēkiem īstenot savus dzīves mērķus. Mūsu organizētie čempionāti un tā dalībnieki turpina augt un attīstīties, futbolā parādās arī sieviešu futbola “sejas” un personības, kā arī turpinās attīstīties futbola izglītības segments. Ceram, ka nākamā gada griezumā varēsim attīstīt futbola klubu menedžeru izglītības programmas, kurās mēs ļoti labprāt redzēsim piedalāmies arī meitenes un sievietes. Tas noteikti kalpos kā vēl viena platforma sieviešu futbola attīstībai. Aicinu mūsu klubus turpināt būt aktīviem sieviešu futbolā, lai mēs kopīgi varētu nostiprināt savu attīstību un to pilnveidot. Palīdzēsim meitenēm īstenot savus sapņus ar futbola palīdzību."

 Edgars Pukinsks par sieviešu futbola lomu Latvijas futbolā

LFF sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina: "Esam liecinieki pierādījumiem, ka sieviešu futbols Latvijā aug. Cenšamies kopīgiem spēkiem īstenot Latvijā futbolu spēlējošo meiteņu skaita pieaugumu ar katru gadu. Futbolam ir milzīga pievienotā vērtība, tāpēc esam gatavi vienmēr palīdzēt mūsu klubiem augt un attīstīties. Festivāls “Live Your Goals” apliecina, ka futbolā sapņi patiešām piepildās. Sieviešu futbols var būt skaists, sievišķīgs un ļoti aizraujošs."

 Ņinas Travkinas aicinājums uz festivālu

Piektdienas ekipējuma dalīšanas pasākumā futbola bumbas saņēma Rīgas 4. speciālā internātpamatskola, Lutriņu pagasts, Rīgas 21. vidusskola, AFA Olaine, Talsu NSS, FK Iecava, Balvu Sporta centrs, Gulbenes novads, Rēzeknes novada BJSS, Rīgas Futbola skola un Riga United FC.

Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" ir lieliska iespēja meitenēm vecumā no 6 līdz 12 gadiem iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus. Tā ir iespēja ieraudzīt futbolu no citas puses, izjust tā emocionālo un vilinošo dabu uz savas ādas un palīdzēt parādīt, cik sieviešu un meiteņu futbols var būt skaists.

"Live Your Goals" ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, ar kuras palīdzību LFF vēlas piesaistīt vēl vairāk meitenes futbolam un parādīt, ka sieviešu futbols var būt skaists un aizraujošs.

Šīgada festivāls norisināsies 13. septembrī Rīgas 49. vidusskolas stadionā plkst. 12:00. Atzīmējot Tēva dienu, kas sakritīs ar "Live Your Goals" festivāla norises datumu, LFF piedāvā īpašu pateicību tiem tēviem, kuri 13. septembrī atvedīs savu meitu uz meiteņu futbola festivālu - biļetes uz Latvijas un Kazahstānas nacionālo futbola izlašu spēli 13. oktobrī "Skonto" stadionā Rīgā.


Latvijas Futbola federācija