Sestdien, 12. septembrī, tiks aizvadītas visas astoņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 22. kārtas spēles, bet centrālais mačs norisināsies Rīgā, kad spēkiem mērosies Rīgas Futbola skola un Valmiera Glass FK/BSS.

Valmierieši pašlaik kopvērtējumā ieņem otro vietu četrus punktus aiz līderiem FC Caramba/Dinamo, bet Rīgas Futbola skola seko vienu punktu nopakaļus un ar vienu spēli rezervē. Abu komandu cīņa sestdien plkst. 16:00 sāksies NSB "Arkādija" stadionā Rīgā.

Rīgas Futbola skolas pārstāvji nepārspēti ir 11 spēlēs pēc kārtas jeb kopš 23. maija. Turpinājumā komanda izcīnījusi vienīgi uzvaras un pašlaik var lepoties ar garāko panākumu sēriju šīs sezonas turnīrā. Tikmēr valmierieši nav zaudējuši jau astoņos mačos pēc kārtas jeb kopš 20. jūnija, šajā laikā savā kontā ierakstot septiņas uzvaras. Abu vienību pirmā apļa tikšanās reizē Valmiera Glass FK/BSS savā laukumā bija pārāka ar 1:0.

Paredzams, ka šīs spēles rezultātam būs izšķiroša nozīme cīņā par uzvaru turnīrā, jo kopvērtējuma līderi FC Caramba/Dinamo joprojām šosezon kā vienīgie turnīrā cīnās bez zaudējumiem un pie maksimāli iespējamajiem trim punktiem nav tikuši vien trīs spēlēs. Sestdien vienība plkst. 16:00 viesosies pie AFA Olaine komandas, kas kopvērtējumā ir devītā un pēdējās četrās spēlēs uzvarējusi tikai vienreiz. Izceļams gan, ka tieši olainieši ir vieni no retajiem, kas šosezon atņēmuši punktus FC Caramba/Dinamo komandai, jo pirmajā aplī abas vienības cīnījās neizšķirti 0:0.

Pašreizējā situācija kopvērtējuma tabulā liek prognozēt, ka tieši FC Caramba/Dinamo, Valmiera Glass FK/BSS un Rīgas Futbola skola sadalīs kopvērtējuma pirmās trīs vietas, jo to tuvākie sekotāji no FK 1625 Liepāja komandas ir piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas un pašlaik no vadošā trijnieka atpaliek jau par deviņiem punktiem. Neveiksmju sēriju liepājnieki lūkos pārtraukt spēlē pret FK Smiltene/BJSS, kas plkst. 16:00 sāksies Smiltenes pilsētas (Tepera) stadionā. Smiltenieši kopvērtējumā pašlaik apsteidz vien divas komandas un pēdējās piecās kārtās piedzīvojuši četras neveiksmes.

Kopvērtējuma piektajā vietā pašlaik atrodas FK Auda komanda, kas no liepājniekiem atpaliek par deviņiem punktiem. Lai arī bez uzvaras vienība ir jau trīs mačos pēc kārtas, tuvākos sekotājus tā apsteidz par četriem punktiem. Sestdien FK Auda plkst. 14:00 uzņems Salaspils futbolistus, kas pēdējās piecās kārtās zaudējuši tikai vienreiz un pašlaik kopvērtējumā atrodas 11. pozīcijā.

Pēdējā laikā neveiksmes ir piemeklējušas vienus no sezonas ievada lielāko pārsteigumu autoriem JDFS Alberts, kas pēdējās deviņās spēlēs ir piedzīvojuši astoņus zaudējumus. Komanda kopvērtējumā gan joprojām ir sestā, bet sestdien tā plkst. 16:00 uzņems FK Staiceles Bebri vienību, kas kā kopvērtējuma priekšpēdējās vietas īpašniece nepārspēta ir trīs cīņās pēc kārtas un pirmoreiz šosezon guvusi divas uzvaras pēc kārtas.

Citās sestdienas spēlēs plkst. 14:00 turnīra tabulas pēdējās vietas īpašnieki Preiļu BJSS uzņems FK Ogre komandu, kas nesen pārtrauca četru nezaudētu spēļu sēriju, stundu vēlāk FK Tukums 2000/TSS kopvērtējuma astotās un septītās vietas īpašnieku duelī savā laukumā tiksies ar Rēzeknes FA, bet plkst. 16:00 sāksies spēle Brocēnu SC stadionā starp JFK Saldus/Brocēnu NBJSS un FK Jēkabpils/JSC futbolistiem.

Cīņā par turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu pārliecinošos līderos izvirzījies Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS komandas, kurš guvis jau 25 vārtus, bet viņa tuvākais sekotājs ar 17 precīziem sitieniem ir Kristaps Blanks no FC Caramba/Dinamo.

Atgādinām, ka pašlaik turpinās līdzjutēju balsojums par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta augusta mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija