Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlase piektdien, 11. septembrī, agri no rīta devās uz Baltkrieviju, kur risināsies UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra spēles. Cīņā par iekļūšanu sacensību Elites kārtā Latvijas izlasei būs jāspēkojas ar Rumānijas, Dānijas un Baltkrievijas futbolistēm.

Pirms došanās uz turnīra norises vietu komanda 10. septembra vakarā aizvadīja vienīgo treniņu Rīgas Tehniskās universitātes stadionā. Šajā treniņā vēl nepiedalījās Liepājas SSS pārstāvošās futbolistes, kuras pirmdienas vakarā aizvadīja Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēli ar “Riga United” komandu.

 Latvijas WU-19 izlases treniņš RTU stadionā (10.09.2015.)

Pēc treniņa beigām uz LFF.lv jautājumiem atbildēja Latvijas WU-19 izlases galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins.

INTERVIJA

LFF.lv: Ar kādām cerībām komanda sagaida jauno UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru?

Oļegs Blagonadeždins: “Uz treniņnometni esam sapulcinājuši praktiski visas spēcīgākās futbolistes šajā vecumā. Savainojuma dēļ nepiedalīsies Dina Tamane, savukārt Jana Zakablučnaja diemžēl ir beigusi spēlēt futbolu. Pārējās futbolistes ir šeit. Pirmajā nodarbībā mēs trenējāmies vēl bez Liepājas futbolistēm. Viņas komandai pievienosies uzreiz pēc Latvijas Kausa spēles. Uz Baltkrieviju braucam laicīgi, lai kārtīgi sagatavotos uz vietas, pierastu pie apstākļiem un spēļu laukumiem.

Uz šo brīdi visas futbolistes ir veselas. Ja arī šādu sastāvu saglabāsim pirms turnīra sākuma, tas būs ļoti labi. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tad jāatzīst, ka šogad ir jūtams 1997. un 1998. gadā dzimušo futbolistu trūkums Latvijā tieši kvantitātes ziņā.

Ar kādām cerībām braucam uz turnīru? Protams, visi mūsu pretinieki ir spēcīgi. Rumānija un īpaši Dānija uzskatāmas par TOP līmeņa Eiropas komandām šajā vecumā.  Mūsu komandai noteikti būs interesanti sevi parādīt šādā līmenī. Pagājušajā gadā meitenēm jau bija pieredze, spēlējot pret tā brīža Eiropas čempionēm Nīderlandi. Skaidrs, ka līdz tam līmenim vēl ir ko augt. Arī Baltkrievijas izlase ir spēcīgs pretinieks, ņemot vērā arī to, ka šī komanda spēlēs savā laukumā. Centīsimies ar šo komandu pacīnīties un paņemt punktus.”

LFF.lv: Vai komandas sākumsastāvs ir skaidrs, ņemot vērā, ka uz EČ kvalifikāciju dosies praktiski tas pats sastāvs, kas startēja Baltijas Kausa izcīņā?

Oļegs Blagonadeždins: “Spēlētāju izvēle mums ir neliela. Viena futboliste uz Baltijas Kausu savainojuma dēļ nevarēja atbraukt, šobrīd viņa ir šeit – tā ir Sindija Strankale. Ģimenes apstākļu dēļ uz turnīru Baltkrievijā šoreiz nevarēja doties arī Diāna Guseva. Pārējās futbolistes ir klāt. Jā, jau Baltijas Kausa izcīņā mēs iespēlējām komandas sākumsastāvu pirms Eiropas čempionāta. Pēdējā spēlē ar Lietuvu jau spēlēja, mūsuprāt, optimālais sākumsastāvs.”

LFF.lv: Pie kādiem spēles uzlabošanas elementiem pastiprināti strādāsiet turpmākajās dienās Baltkrievijā?

Oļegs Blagonadeždins: “Vairāk strādāsim pie taktiskajiem jautājumiem – kā pārvietosimies laukumā. Lai izpildītu spēles plānu, futbolistēm jābūt apveltītām ar labiem fiziskajiem dotumiem, jo pret mums spēlēs spēcīgas komandas. Pirmo puslaiku varam izturēt, bet otrajā puslaikā jau mums var rasties grūtības. Attiecīgi arī turpmākajās dienās strādāsim pie komandas fiziskās formas uzlabošanas. Saprotam, ka priekšā gaida grūts turnīrs. Taču jau Baltijas Kausa izcīņā bija saspringts grafiks – trīs spēles pēc kārtas. Bija grūti, taču meitenes izturēja to. Eiropas čempionāta kvalifikācijā starp spēlēm būs arī atpūtas dienas. Ceru, ka komandai pietiks laiks arī atjaunot spēku starp spēlēm. Galvenais, lai visas meitenes ir veselas!”

LFF.lv: Kas šobrīd zināms par mūsu pretiniekiem – Rumāniju, Dāniju, Baltkrieviju? Kādi stratēģiskie mērķi tiks stādīti komandai pirms šī kvalifikācijas turnīra?

Oļegs Blagonadeždins: “Protams, mēs centīsimies parādīt savu labāko sniegumu katrā spēlē. Dānija ir tehniski ļoti labi apveltīta komanda. Arī Rumānija ir laba, tehniska komanda. Tās ir cita līmeņa komandas. Abas pirmās pretinieces spēlē citā ātrumā. Mēs savukārt centīsimies likt pretim savus ieročus. Saprotam, ka vairāk šajās spēlēs mums nāksies spēlēt aizsardzībā, tāpēc pret spēcīgām komandām centīsimies mūsu spēli veidot tieši no aizsardzības.

Domāju, ka arī trešais pretinieks Baltkrievija spēlēs uz rezultātu, turklāt spēlējot savā laukumā. Ar Baltkrieviju spēlējām 2014. gadā Baltijas Kausā. Šogad šī komanda ir nedaudz mainījusies. Protams, īpaši gatavosimies šajā turnīrā spēlei pret mājiniecēm. Tā būs turnīra trešā spēle, pirms kuras daudz ko izšķirs spēlētāju fiziskā kondīcija un arī nopelnītie brīdinājumi. Viss būs jāņem vērā.

Šādā turnīrā jāsaprot, pret kāda līmeņa pretiniekiem mēs spēlējam. Ar futbolistēm runāsim, lai viņas pārlieku nepārdzīvo. Ja ņemam pagājušo gadu, pat neskatoties uz nesekmīgām spēlēm, ir redzams, ka mūsu meitenes vienmēr cenšas, laukumā darbojas ar pilnu pašatdevi. Ja arī gaidāmajās spēlēs izdosies parādīt savas spēcīgākās kvalitātes, tad arī rezultāts neizpaliks. Katrā šādā turnīrā ir spēlētājas, kas atveras un nospēlē patiešām labi.”

Latvijas Futbola federācija (LFF) novēl veiksmi Latvijas WU-19 izlases UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Baltkrievijā!


Latvijas Futbola federācija