Svētdien, 6. septembrī, NSB "Arkādija" stadionā Rīgā norisinājās Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta vecākās grupas noslēdzošais, ceturtais, sabraukums, kas pielika punktu čempionāta 2015. gada sezonai. Par U-14 jeb 2001./2002. dzimšanas gada futbolistu vecuma grupas čempionvienību ļoti spraigā cīņā kļuva Rīgas Futbola skola.

 Sezonas noslēguma apskats

Šajā vecuma grupā Latvijas meiteņu čempionātā sacentās septiņas komandas – AFA Olaine/IecavaFS METTA/OSC,Rēzeknes novada BJSSRīgas Futbola skolaSK Imanta/Talsu NSSViļānu SS/Ludzas SS un Rēzeknes BJSS. Pirms šī sabraukuma labāko trijnieku vienu no otra šķīra tikai divi punkti.

 Noslēdzošā sabraukuma fotogalerija

Gala izkārtojums kopvērtējumā nebija zināms līdz pat noslēdzošajai spēlei. Lai izcīnītu  pirmo vietu, Rīgas Futbola skolas komandai bija vajadzīga tikai un vienīgi uzvara pret AFA Olaine/Iecava, kuru tā veiksmīgi izcīnīja ar rezultātu 2:0. Rīdzinieces un treneri paradīja īstu raksturu, jo, lai teorētiski saglabātu izredzes izcīnīt pirmo vietu, komandai vajadzēja uzvarēt katrā pēdējā sabraukuma spēlē, ko Rīgas Futbola skola arī paveica - 26 punkti kopvērtējuma tabulā.

Tikmēr SK Imanta/Talsu NSS komandai pēdējā spēlē pret Rēzeknes BJSS, lai nosargātu savas pozīcijas otrajā vietā, bija vajadzīga tikai un vienīgi uzvara, tomēr ļoti saspringtā cīņā pārākas bija rēzeknietes – 2:1. Līdz ar to SK Imanta/Talsu NSS, kas pirms šī sabraukuma bija kopvērtējuma līdere, izcīnīja bronzas medaļas – 22 punkti.

Arī Rēzeknes novada BJSS meitenes bija noskaņotas izcīnīt zelta medaļas, tomēr neizšķirts pret Viļānu SS/Ludzas SS komandu (0:0) neļāva pakāpties augstāk par otro vietu – 25 punkti kopvērtējumā.

U-14 vecuma grupas sabraukumi, rezultāti un kopvērtējuma tabula

Turnīrs aizritēja pozitīvā atmosfērā un ar lielu atbraukušo futbolistu ģimeņu un draugu atbalstu. Visas komandas tika apbalvotas ar pārsteiguma balvām, atzinības rakstiem, bet godalgoto vietu ieguvējas - ar kausiem un medaļām. Katra no komandām tika pie gardām balvām no "Mārtiņa Beķerejas" un dāvanu kartēm pirkumiem sporta preču veikalā "Komanda". 

Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina: "Salīdzinot ar pirmo sabraukumu jūnijā, komandu līmenis noteikti ir audzis. Komandas spēlē līdzvērtīgu futbolu un var redzēt, ka cīņas kļūst interesantākas un aizraujošākas. Katra komanda var pārsteigt. Piemēram, FS METTA/OSC ievērojami progresēja un ar tādiem favorītiem kā Rēzeknes novada BJSS ilgu laiku cīnījās neizšķirti 1:1. Ir jūtams progress visām komandām. Var redzēt, ka meitenes grib spēlēt un alkst pēc futbola. Labi redzams arī treneru paveiktais darbs."

Par turnīra labāko spēlētāju kļuva Diāna Suvitra (Rīgas Futbola skola), savukārt pie pārsteiguma balvām, lai klātienē atbalstītu Latvijas nacionālo izlasi spēlē pret Čehiju, no LFF tika katras komandas labākā futboliste, kuru noteica attiecīgās komandas treneri – Kamila Bartaščonoka (Rēzeknes BJSS), Asnate Lindermane (SK Imanta/Talsu NSS), Helēna Bride (FS METTA/OSC), Renāte Gaugere (AFA Olaine/FK Iecava), Margarita Jazjonoka (Rīgas Futbola skola), Sofija Ņesterova (Rēzeknes novada BJSS) un Ilarija Ločmele (Viļānu SS/Ludzas SS).

LFF izsaka pateicību visiem, kas piedalījās šajā sabraukumā - atbalstītājiem, treneriem un vecākiem. Novēlam meitenēm veiksmīgu jauno mācību gadu! Tiekamies drīzumā meiteņu telpu futbola čempionātā!

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts tiek organizēts ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, kā arī paaugstināt Latvijas meiteņu komandu un spēlētāju meistarību. Sacensības visas vasaras garumā norisinās trīs vecuma grupās. Šo un citu Latvijas sieviešu futbola notikumu aktualitātēm aicinām sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu Futbols".

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija ar kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" aicina meitenes visā Latvijā iesaistīties futbola treniņos un izbaudīt visas šī demokrātiskā sporta veida priekšrocības. Savukārt 13. septembrī meitenēm būs lieliska iespēja iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus meiteņu futbola festivālā "Live Your Goals".

 


Latvijas Futbola federācija