Ar vairāk nekā 80 dažādiem pasākumiem visas nedēļas garumā visā Latvijā tiek atzīmēta Futbola diena 2015.

Futbola diena 2015 no 7. līdz 13. septembrim visas nedēļas garumā notiks visā Latvijā. Futbola diena jeb starptautiski dēvēta par "Grassroots Week" ir aktivitāšu kopums, kas ļauj ikvienam pozitīvā gaisotnē baudīt futbolu. Latvijas Futbola federācijas (LFF) mērķis, organizējot Futbola dienu, ir parādīt, ka futbola spēlei pietiek ar futbola bumbu un vēlmi piedalīties. Tieši tāpēc Futbola dienas sauklis ir "Ielaid futbolu savā pagalmā!".

Šogad pasākuma vēstnešu lomu uzņēmušies pazīstamie aktieri Dārta Daneviča un Andris Bulis, vienlaicīgi kļūdami par kapteiņiem savām īpaši izveidotajām izlasēm, kurās iesaistījušies daudzi Latvijā populāri cilvēki - kas tāds notiek pirmo reizi! Dārtas Danevičas sieviešu komandas sastāvs ir sekojošs: dziedātāja Paula Dukure, TV personības Jana Duļevska, Kristīne Garklāva un Ketija Dombrovska, aktrise Elīna Dzelme, žurnāliste Una Ulme, dejotāja Aleksandra Kurusova, veselīga dzīvesveida popularizētāja Līga Andžāne, futboliste Olga Matīsa un gleznotāja Paula Zariņa. Andra Buļa vīriešu komandā apvienojušies: radio DJ, TV personība un mūziķis un Gustavs Terzens, restorānu tīkla "Vairāk Saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš, aktieris un režisors Intars Rešetins, politiķis Mārtiņš Bondars, dziedātājs Miks Dukurs, fotogrāfs Māris Ločmelis, aktieri Ģirts Ķesteris un Edgars Samītis, TV personība un mūziķis Valters Frīdenbergs, kā arī radio DJ Toms Grēviņs.

LFF un lidsabiedrība "Turkish Airlines" piedāvā interesantākā un radošākā Futbola dienas pasākuma organizatoram tikt pie iespējas doties ceļojumā divām personām uz Turcijas lielāko pilsētu Stambulu. Tāpat septembra beigās citu labāko un saistošāko Futbola dienas pasākumu rīkotāji saņems īpašas balvas.

uzzini vairāk par futbola dienas 2015 pasākumiem visā latvijā

Viens no galvenajiem Futbola diena 2015 pasākumiem notiks Rīgas 49. vidusskolas stadionā, kur tiek organizēts meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" - 13. septembrī, kas ir arī Tēvu diena. Tieši tāpēc pirmajiem 60 meiteņu tēviem, kas atvedīs uz pasākumu savu atvasi, būs iespēja iegūt ielūgumus uz Latvijas nacionālās izlases spēli pret Kazahstānu "Skonto" stadionā 13.oktobrī.

Futbola dienas pasākumi Latvijā norosināsies sesto gadu pēc kārtas. Pērn Futbola dienas rīkotajos pasākumos oficiāli piedalījās vairāk nekā 8000 entuziastu un futbola spēlētāju.

Projekts tiek realizēts sadarbībā ar FIFA un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP).


Latvijas Futbola federācija