Sestdien, 5. septembrī, un otrdien, 8. septembrī, Rīgā un Rēzeknē tiks aizvadītas trīs noslēdzošās Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) 2015. gada sezonas spēles.

Divi no mačiem norisināsies 5. septembrī, kad plkst. 10:00 Rīgas Futbola skola/Cerība 46. vsk uzņems Riga United FC komandu NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā, bet divas stundas vēlāk Rēzeknes 2. vidusskolas laukumā sāksies mačs starp VRS Optimists-R un Rīgas Futbola skola komandām.

Savukārt sezonas noslēdzošā spēle notiks 8. septembrī plkst. 18:30, kad Rīgas 49. vidusskolas laukumā Riga United FC uzņems FK Liepāja/LSSS futbolistes. Izceļams, ka divas dienas vēlāk šīs pašas komandas savā starpā tiksies arī Latvijas Sieviešu kausa izcīņas pusfināla spēlē.

Jau ilgāku laiku – kopš 12. jūlija – šīs sezonas čempionu titulu sev ir nodrošinājusi Rīgas Futbola skola, kas par valsts spēcīgāko sieviešu futbola klubu kļuvis trešo reizi pēc kārtas. Komanda līdz šim uzvarējusi visās turnīra spēlēs un zaudējusi tikai trīs vārtus, turklāt visus tos – vienā spēlē pret FK Liepāja/LSSS. Tikmēr liepājnieces jau ir nodrošinājušas kopvērtējuma otro vietu. Komanda punktus zaudējusi vienīgi cīņās pret Rīgas Futbola skolu, bet pārējos mačos gūtas uzvaras.

Pašlaik ir zināma arī komanda, kas sezonu noslēgs trešajā vietā – VRS Optimists-R. Atlikušajās spēlēs to teorētiski vēl par panākt Riga United FC futbolistes, tomēr pārsvars savstarpējo maču summā ļaus VRS Optimists-R ieņemt augstāku kopvērtējuma vietu. Līdz ar to Riga United FC komanda savā debijas sezonā turnīru noslēgs ceturtajā vietā, apsteidzot Rīgas Futbola skola/Cerība 46. vsk komandu, kas pie punktiem līdz šim nav tikusi.

Noslēdzošajās kārtās var izvērsties spraiga cīņa par čempionāta rezultatīvākās spēlētājas godu, jo pirmo vietu ar 12 precīziem sitieniem pašlaik dala Kristīne Giržda no Rīgas Futbola skolas un Anastasija Tarasova no FK Liepāja/LSSS.

Latvijas Futbola federācija novēl visām SFL komandām godam sagaidīt sezonas noslēdzošās spēles un pateikties saviem atbalstītājiem ar skaistu spēli laukumā!

Atgādinām, ka Rīgas Futbola skolu 26. septembrī sagaidīs Latvijas Sieviešu kausa izcīņas finālspēle, kas norisināsies Rīgas 49. vidusskolas laukumā. Komandas pretinieces noskaidrosies 10. septembrī, kad plkst. 19:20 tajā pašā laukumā pusfināla cīņā spēkosies Riga United FC un FK Liepāja/LSSS.


Latvijas Futbola federācija