Komanda.lv Pirmās līgas čempionātā sestdien, 5. septembrī, un svētdien, 6. septembrī, norisināsies septiņas no astoņām 21. kārtas spēlēm, bet viens mačs ticis pārcelts uz oktobri.

Savu deviņu uzvar sēriju kopvērtējuma līderi FC Caramba/Dinamo lūkos pagarināt mačā ar FK Auda futbolistiem, kas sestdien sāksies plkst. 16:00 "Daugavas" stadionā Rīgā. Tabulas pirmās vietas īpašnieki joprojām šosezon cīnās bez zaudējumiem un pie uzvaras nav tikuši vien trīs mačos, savukārt FK Auda pēdējās četras kārtās uzvarējusi tikai vienreiz, tomēr par spīti tam saglabā kopvērtējuma piekto vietu. Šo komandu pirmā apļa savstarpējā cīņā FC Caramba/Dinamo bija pārāka ar 6:1.

Sestdien laukumā dosies arī Valmiera Glass FK/BSS komanda, kas kopvērtējumā ir trešā un līderiem zaudē četrus punktus. Valmierieši neuzvarēti ir septiņos mačos pēc kārtas, bet 21. kārtā viņiem pretim plkst. 15:00 Preiļu novada BJSS stadionā stāsies Preiļu BJSS vienība. Gaidāmās cīņas mājinieki šosezon uzvarējuši tikai divas spēles un iepriekšējā kārtā atkāpās uz kopvērtējuma pēdējo vietu. Pirmajā aplī Valmieras klubs šo komandu duelī uzvarēja ar 5:1.

Tāpat sestdien kārtējo spēli aizvadīs kopvērtējuma ceturtās vietas īpašnieki no FK 1625 Liepāja, kas pēdējā laikā spēlē ar mainīgām sekmēm un līdz ar to ir atpalikuši no vadošā trijnieka par septiņiem punktiem. Liepājnieki plkst. 14:00 viesosies pie JFK Saldus/Brocēnu NBJSS komandas Brocēnu SC stadionā, ko pirmajā aplī Kurzemes pārstāvji apspēlēja ar 3:1.

Spēli Brocēnu SC stadionā pārraudzīs Lietuvas tiesnešu brigāde ar galveno tiesnesi Giedrius Kuzavas priekšgalā. 

Savu 21. kārtas spēli šajā nedēļas nogalē neaizvadīs kopvērtējuma otrās vietas īpašnieki Rīgas Futbola skola, kas guvuši jau 11 uzvaras pēc kārtas un līderiem zaudē divus punktus. Paredzētā spēle pret FK Jēkabpils/JSC vienību pārcelta uz trešdienu, 7. oktobri, plkst. 19:00 NSB "Arkādija", Rīgā. Spēles pārcelšana saistīta ar trīs Rīgas Futbola skola komandas spēlētāju izsaukšanu uz Latvijas U-19 un U-17 izlasēm.

Citās sestdienas spēlēs plkst. 14:00 Rēzeknes FA komanda uzņems JDFS Alberts futbolistus RPD Sporta pārvaldes stadionā Rēzeknē. Abi klubi zaudējuši četrās spēlēs pēc kārtas un pašlaik noslēdz kopvērtējuma labāko septiņnieku. Tajā pašā laikā Smiltenes pilsētas (Tepera) stadionā sāksies mačs starp FK Smiltene/BJSS un FK Staiceles Bebri vienībām, kas pašlaik turnīra tabulā ieņem attiecīgi 13. un 15. pozīciju. Izceļams, ka Staiceles pārstāvji nupat pirmoreiz šosezon spējuši pie punktiem tikt divās spēlēs pēc kārtas.

Vēl vienā sestdienas mačā plkst. 16:00 Salaspils futbolisti uzņems FK Tukums 2000/TSS komandu Ogres ģimnāzijas mākslīgā seguma laukumā. Salaspils vienība bez zaudējumiem cīnās četrās spēlēs pēc kārtas un strauji ir pietuvinājusies labāko astoņniekam, kamēr tukumnieki nav uzvarējuši trīs mačos pēc kārtas un kopvērtējumā pašlaik ir devītie.

Savukārt svētdienas vienīgā spēle tiks aizvadīta plkst. 14:00 starp FK Ogre un AFA Olaine vienībām Ogres stadionā. Arī ogrēnieši var lepoties ar četru nezaudētu spēļu sēriju un iespēju ielauzties labāko desmitniekā, kuru pašlaik noslēdz tieši AFA Olaine.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju galvgalī joprojām atrodas Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS, kurš guvis jau 22 vārtus. Viņam ar 17 precīziem sitieniem seko Kristaps Blanks no FC Caramba/Dinamo, bet 16 reizes izcēlies viņa komandas biedrs Takeo Ogawa.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija