Latvijas nacionālā futbola izlase šovakar, 2.septembrī, Turcijas septītajā lielākajā pilsētā Konjā esošajā stadionā aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu, gatavojoties 2016. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Turciju. Pirms treniņa sākuma uz vietējo un arī klātesošo Latvijas mediju jautājumiem atbildēja valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars un komandas aizsargs Antons Kurakins.

 Latvijas izlases pirmsspēles treniņš un preses konference Konjā

Tikmēr Latvijas izlases rindās spēlei pret Turciju gatavojas visi 23 kandidātu sarakstā iekļautie futbolisti. Jau ziņots, ka valstvienības treniņnometne sākās 30.augustā Jūrmalā un turpmākās trīs dienas komanda trenējās Slokas pilsētas stadionā.

 Skaties Latvijas TV sagatavoto video sižetu no Konjas

Atbilstoši spēles organizatoru - Turcijas Futbola federācijas - sniegtajai informācijai, tirdzniecībā paredzētās biļetes uz šo spēli dienu pirms spēles jau gandrīz bija izpārdotas. Zīmīgi, ka Konjā līdz šim Turcijas valstsvienība vēl nekad nebija spēlējusi, tāpēc mačs ar Latviju būs pirmā valstsvienību spēle gan 2014.gadā uzceltajā arēnā, gan arī šajā pilsētā kopumā.

Šo spēli ar lielu nepacietību sagaida gan futbola līdzjutēji, gan arī Turcijas mediji un ārzemju mediji. Akreditējušies 125 mediju pārstāvji (tostarp, TV kompānijas), kā arī 42 fotogrāfi. Spēli TV tiešraidē visā Turcijā translēs valsts televīzija, savukārt Latvijas futbola līdzjutēji šim mačam varēs sekot līdzi LTV-7 kanālā ar pieslēgumu studijai jau no plkst 21:15. Tikmēr no plkst 20:00 - 21:00 pēc Latvijas laika futbola līdzjutēji ar jaunāko informāciju no Konjas varēs uzzināt arī radio "NABA" speciālizlaidumā.

Par valstiski nozīmīgu notikumu Turcijā šī spēle kļūs arī tā iemesla dēļ, ka to klātienē Konjas stadionā plāno apmeklēt Turcijas prezidents (Recep Tayyip Erdoğan - turku valodā), Turcijas Futbola federācijas prezidents (Yıldırım Demirören - turku valodā), kā arī daudzas citas prominentas personas.

Īpašu uzmanību pirms spēles starp Turciju un Latviju pirmsspēles treniņa laikā no vietējo mediju un TV kompāniju puses izpelnījās Latvijas izlases sporta menedžeris Māris Verpakovsis. Ilggadējam Latvijas izlases uzbrucējam un joprojām rezultatīvākajam spēlētājam tika vaicāti jautājumi par atmiņām no 2003.gada Latvija - Turcija spēlēm ceļā pretim iekļūšanai UEFA Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurās - kā zināms - uzvaru divu spēļu summā ar rezultātu 3:2 guva Latvijas izlase.

"EURO 2016" kvalifikācijas turnīra 1. apakšgrupas tabulā Latvijas izlase pirms 3.septembra spēlēm ar sešās spēlēs izcīnītajiem trīs punktiem atrodas 5.vietā, savukārt Turcijas izlasei - par pieciem punktiem vairāk un 4.vieta tabulā pašlaik. Citās apakšgrupas spēlēs ceturtdien, 3.septembrī, savā starpā tiksies Čehija un Kazahstāna, savukārt Islandes izlase viesosies Nīderlandē.

"EURO 2016" kvalifikācijas turnīra spēles un rezultātiUEFA.com piedāvā mediju pārstāvjiem savām darba vajadzībām pirms šīs spēles izmantot sagatavoto pirmsspēles informāciju jeb PRESS KIT.

Latvijas nacionālās futbola izlases gaitām Turcijā sekojiet līdzi arī LFF oficiālajos kontos FACEBOOK un TWITTER.


Latvijas Futbola federācija
no Konjas, Turcijā