Sestdien, 29. augustā, Ķīpsalas pludmalē norisinājās jau ceturtais ikgadējais IT darba sludinājumu portāla "LikeIT.lv" pludmales futbola turnīrs Latvijas IT uzņēmumiem. Komandas garu, fizisko sagatavotību un prasmi īstenot stratēģisko plānu saviem spēkiem šogad pārbaudīja astoņi uzņēmumi – "Autentica", CTE, DPA, "Eptron", "Exigen Services", "Scandiweb", "Tele2 SSC" un "Tieto".

 Turnīra video apskats

Šogad uzņēmumi izvēlējās ne tikai iespēju izpausties sportiskajam garam, bet arī sasniegt cēlu mērķi - komandas atsaucās aicinājumam atbalstīt SK Imanta, ļaujot kluba jaunākajām spēlētājām tikt pie jauniem formastērpiem. Novērtējot komandu izrādīto atsaucību un entuziasmu, Latvijas Futbola federācija (LFF) nāca klajā ar īpašu balvu sacensību uzvarētājiem - iespēju visai komandai 6. septembrī apmeklēt Latvijas nacionālās futbola izlases cīņu pret Čehijas valstsvienību "Skonto" stadionā.

Pirms turnīra komandas ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, lai sestdien ierastos un uzsāktu cīņu uz diviem laukumiem Ķīpsalas pludmalē kvalificētu tiesnešu uzraudzībā. Par turnīra organizāciju profesionāli parūpējās Rīgas Futbola federācija (RFF).

Apakšgrupu cīņās pārsteigumu sagādāja "Autentica" komanda, kas ar rezultātu 1:0 pieveica trīskārtējos čempionus "Tieto". Katra apakšgrupu cīņa izvērtās spraiga, komandas cīnījās par iespēju iekļūt pusfinālā. Pusfināli tika izspēlēti starp apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējiem. Cīņā par iekļūšanu finālā "Tele2 SSC" uzvarēja "Exigen Services" ar rezultātu 4:0, bet "Tieto" iekļuva finālā, uzvarot "Eptron" ar 1:0.

Cīņa par pirmo vietu izvērtās tik sīva, ka pat pēc papildlaika rezultāts joprojām bija 2:2 un uzvarētāju nācās noteikt ar pēcspēles sitienu palīdzību. Meistarību un pašaizliedzību nodemonstrēja "Tele2 SSC" vārtsargs Andrejs Korols - tādējādi par šīgada čempioniem tika atzīti "Tele2 SSC" pārstāvji, savukārt finālos līdz šim neuzvarētie "Tieto" ieņēma otro vietu.

Savukārt cīņā par trešo vietu uzvaras laurus plūca "Eptron", kam "Exigen" piekāpās ar rezultātu 0:3. Piekto vietu spēlē pret DPA izcīnīja "Scandiweb" ar uzvaru 3:1, savukārt septītās vietas ieguvēji CTE šoreiz ņēma virsroku pār "Autentica" ar rezultātu 2:0.

Turnīra tiesneši noteica arī īpašo balvu ieguvējus - par visvērtīgāko turnīra spēlētāju tika atzīts Jānis Strupišs no "Tieto", labākā vārtsarga titulu ieguva Andrejs Korols no "Tele2 SSC", bet labākā spēlētāja sieviešu konkurencē bija Vita Irbe no "Exigen". Tika apbalvota arī atraktīvākā komanda - šo titulu šogad izpelnījās aizrautīgie DPA pārstāvji, kurus atbalstīja karsējmeiteņu komanda.


Pēc Rīgas Futbola federācijas sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija