Sestdien un svētdien tiks aizvadītas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 20. kārtas spēles, kuru uzmanības centrā būs duelis starp kopvērtējuma vicelīderiem Rīgas Futbola skolu un ceturtajā vietā esošo FK 1625 Liepāja komandu.

Šo komandu cīņa sestdien, 29. augustā, plkst. 16:00 sāksies NSB "Arkādija" laukumā Rīgā. Rīdzinieki var lepoties ar iespaidīgāko uzvaru sēriju turnīrā, jo komanda pie panākumiem tikusi jau desmit spēlēs pēc kārtas. Pēdējo astoņu kārtu ilgumā Rīgas Futbola skola no kopvērtējuma līderiem FC Caramba/Dinamo atpaliek par diviem punktiem, savukārt liepājnieki seko divas pozīcijas zemāk un sešus punktus nopakaļus Rīgas Futbola skolai. FK 1625 Liepāja futbolisti šosezon zaudējuši vien divreiz, bet nepārspēta komanda ir sešās cīņās pēc kārtas.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē Liepājā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

Sestdien laukumā dosies arī pārējās divas turnīra vadošā četrinieka komandas. Līderi FC Caramba/Dinamo, kas šosezon ir nepārspēti un guvuši astoņas uzvaras pēc kārtas, plkst. 16:00 viesosies pie FK Tukums 2000/TSS vienības, kas pēdējās sešās cīņās piedzīvojusi četras neveiksmes un pašlaik kopvērtējumā ir astotā. Izceļams, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē maijā FC Caramba/Dinamo tika pie graujoša panākuma ar 11:0.

Tikmēr kopvērtējuma trešajā vietā esošā Valmiera Glass FK/BSS komanda, kas no līderiem atpaliek par četriem punktiem, plkst. 18:00 viesosies pie AFA Olaine futbolistiem. Gaidāmās cīņas laukuma saimnieki pēdējās sešās spēlēs zaudējuši tikai vienreiz un kopvērtējumā ir devītie, savukārt valmierieši nepārspēti ir sešos mačos pēc kārtas. Šo abu komandu pirmā apļa savstarpējā spēlē Valmiera Glass FK/BSS bija pārāka ar 3:1.

Sestdien norisināsies vēl četras 20. kārtas spēles. Priekšpēdējā vietā esošā Preiļu BJSS komanda plkst. 15:00 uzņems FK Jēkabpils/JSC vienību, kas pie uzvaras nav tikusi jau piecās spēlēs pēc kārtas un kopvērtējumā ir desmitā, bet stundu vēlāk sāksies spēle Brocēnu SC stadionā starp JFK Saldus/Brocēnu NBJSS un FK Smiltene/BJSS futbolistiem. Mājinieku kontā ir četri zaudējumi pēc kārtas un 14. vieta kopvērtējumā, bet smiltenieši, kas pēdējās četrās kārtās guvuši divas uzvaras, atrodas vienu pozīciju augstāk.

Tāpat sestdien plkst. 17:00 sāksies mačs Ogres stadionā starp FK Ogre un FK Auda futbolistiem, kurā ogrēnieši lūkos turpināt savu trīs uzvaru sēriju, bet kopvērtējuma piektās vietas īpašnieki no FK Auda cerēs uzlabot savas pēdējā laika sekmes – nesenākajās piecās spēlēs ciestas trīs neveiksmes. Savukārt stundu vēlāk "Energoautomātikas" stadionā Rīgā JDFS Alberts uzņems Salaspils komandu, kas pēdējās piecās spēlēs zaudējusi tikai vienreiz un kopvērtējumā ir 11. vietā. Tikmēr JDFS Alberts futbolisti joprojām ir sestie, lai arī komanda pēdējos septiņos mačos ir piedzīvojusi sešus zaudējumus.

Kārta noslēgsies svētdien, 30. augustā, ar spēli starp FK Staiceles Bebri un Rēzeknes FA komandām, kas sāksies plkst. 16:00 Staicelē. Šīs spēles mājinieki šosezon uzvarējuši tikai divreiz un jau ilgāku laiku noslēdz kopvērtējuma tabulu, bet rēzeknieši par spīti pieciem zaudējumiem pēdējos sešos mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju galvgalī nostiprinājies Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS, kurš guvis jau 22 vārtus. Viņam ar 17 precīziem sitieniem seko Kristaps Blanks no FC Caramba/Dinamo, bet pa 15 vārtiem guvuši viņa komandas biedri Verners Apiņš un Andrejs Perepļotkins.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija