Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta jaunākās jeb U-10 vecuma grupas (2005./2007. gadā dzimušās futbolistes) komandas otrdien, 25. augustā, pulcējās NSB "Arkādija" laukumā Rīgā, kur aizvadīja sezonas otro un reizē arī noslēdzošo sabraukumu. Savas iemaņas atrādīja topošās futbolistes no četrām komandām – FK Laidze, FS METTA/OSC, Rīgas Futbola skolas un SK Imanta.

Katra komanda aizvadīja pa trim spēlēm formātā 6x6, bet pēc pirmās un otrās spēļu kārtas futbolistes piedalījās dažādās veiklības stafetēs savu iemaņu nodemonstrēšanai un pilnveidošanai. Šajā vecuma grupā ir svarīgi, lai jaunās futbolistes pašas iepazīst futbolu draudzīgā gaisotnē, izjūt īstu sacensību garu un gūst no futbola pozitīvas emocijas, daloties tajā ar saviem draugiem un vecākiem. Tieši tāpēc U-10 vecuma grupā spēļu rezultāti netiek ņemti vērā.

 Fotogalerija no noslēdzošā sabraukuma

Pie futbolistēm šajā sabraukumā viesojās arī Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāja Liene Vāciete, kura piedalījās stafetēs, dalījās savā pieredzē un dāvāja futbolistēm piemiņas kartītes ar savu autogrāfu. Meitenes apņēmīgi izmantoja iespēju gan uzdot savus jautājumus Latvijas izlases futbolistei, gan izaicināt viņu jautrajās stafetēs.

Jaunās futbolistes līdztekus futbola spēlēm un stafetēm tika iepazīstinātas ar dažādām iespējām nākotnē iegūt labu izglītību ārzemēs, to nodrošinot tieši ar futbola palīdzību. Latvijas sieviešu futbolā jau ir vairāki šādi piemēri, tāpēc meitenes šo informāciju uztvēra ar lielu interesi.

Turnīra noslēguma apbalvošanas ceremonijā pie balvām tika visas meitenes, bet komandas dāvanā saņēma futbola ekipējumu. Jaunās futbolistes ieguva arī dāvanu kartes pirkumiem sporta preču veikalā "Komanda".

Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka pateicību visiem treneriem par pašatdevi un entuziasmu savā darbā ar meitenēm, vecākiem par atbalstu, bet pašām futbolistēm par pozitīvo enerģiju un vēlmi progresēt gan futbola laukumā, gan ārpus tā. Novēlam visām meitenēm veiksmīgu jauno mācību gadu!

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts tiek organizēts ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, kā arī paaugstināt Latvijas meiteņu komandu un spēlētāju meistarību. Sacensības visas vasaras garumā norisinās trīs vecuma grupās. Šo un citu Latvijas sieviešu futbola notikumu aktualitātēm aicinām sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu Futbols".

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija ar kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" aicina meitenes visā Latvijā iesaistīties futbola treniņos un izbaudīt visas šī demokrātiskā sporta veida priekšrocības. Savukārt 13. septembrī meitenēm būs lieliska iespēja iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus meiteņu futbola festivālā "Live Your Goals".


Latvijas Futbola federācija