Līdzjutēju balsojumā par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jūlija mēneša labāko spēlētāju atzīts Aleksejs Rosoha no Rīgas Futbola skolas komandas, bet labākā trenera balva šoreiz pienākas Kristapam Dišleram no FK Tukums 2000/TSS.

Pašlaik 21 gadu vecais uzbrucējs Aleksejs Rosoha jūlijā aizvadīja pilnas 90 minūtes Rīgas Futbola skolas vienīgajā mēneša spēlē, kad ar 5:2 (1:1) izbraukumā tika pārspēti FK Auda futbolisti. Viņš šajā mačā guva vienus vārtus, cīņas 50. minūtē izvirzot viesus vadībā ar rezultātu 2:1.

Uzbrucējs šosezon pretinieku vārtsargus pārspējis kopumā 13 reizes, esot dalīts rezultatīvākais savas komandas spēlētājs. Rīgas Futbola skola pašlaik var lepoties ar iespaidīgāko uzvaru sēriju turnīrā, jo vienība pie panākumiem tikusi jau desmit spēlēs pēc kārtas. Kopvērtējumā rīdzinieki ir otrie, no līderiem FC Caramba/Dinamo atpaliek par divu punktu tiesu.

Līdzjutēju balsojumā Aleksejs Rosoha tika pie 46% atbalsta, bet otrais ar 24% balsu bija japānis Shotaro Hattori no FK Auda komandas. Labāko trijnieku noslēdza Rinalds Kalnciems no FK Tukums 2000/TSS vienības, par kuru nobalsoja 6% līdzjutēju.

Tikmēr par mēneša labāko treneri līdzjutēji nosaukuši Kristapu Dišleru, kura vadītā FK Tukums 2000/TSS komanda savā vienīgajā jūlija spēlē ar 0:2 izbraukumā zaudēja JFK Saldus/Brocēnu NBJSS futbolistiem. Tiesa, pēdējā laikā tukumniekiem ir izdevies pārtraukt iepriekšējo neveiksmju sēriju, kas kopvērtējumā pašlaik ļauj ieņemt astoto vietu.

Par Kristapu Dišleru nobalsoja 21% līdzjutēju, bet otrais ar 19% balsu šoreiz bija JDFS Alberts komandas vadītājs Arturs Zakreševskis. Ar 13% līdzjutēju atbalstu sekoja Gatis Ērglis no Valmiera Glass FK/BSS.

Līdzjutēju balsojuma uzvarētāji balvā iegūst dāvanu kartes pirkumiem veikalā "Komanda". Balošana par turnīra jūlija mēneša izcilniekiem norisinājās mājaslapā www.komanda.lv.


Latvijas Futbola federācija
FOTO – Rīgas Futbola skola un FK Tukums 2000
Attēlā - Aleksejs Rosoha (no kreisās) un Kristaps Dišlers (no labās)