Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) čempionvienība Rīgas Futbola skola pagājušajā nedēļā otro gadu pēc kārtas piedalījās UEFA Sieviešu čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kur atnesa Latvijas sieviešu futbola klubiem pirmo uzvaru prestižajās sacensībās. Komandas galvenā trenera Karīna Šakurova ir pārliecināta, ka šis panākums vairos spēlētāju pašnovērtējumu un sniegs papildu attīstības dzinuli jaunajām futbolistēm, starp kurām Latvijā visos vecumos netrūkst mazo futbola zvaigznīšu.

Kā ziņots, Somijā aizvadītajā turnīrā rīdzinieces piekāpās vietējai komandai PK-35 Vantaa un Ukrainas vienībai WFC Kharkiv, toties noslēdzošajā mačā ar 3:2 pārspēja Slovākijas spēcīgāko klubu FC Union Nové Zámky.

"Secinājumi pēc turnīra ir skaidri redzami rezultātā uz tablo – pirmā uzvara, pirmais panākums. Futbola līmenis turnīrā bija teicams. Somijas klubs bija ārpus jebkādas konkurences, ar ukrainietēm varam spēlēt līdzvērtīgi, bet slovākietes apspēlējam ar veiksmīgiem pretuzbrukumiem. Mēs esam jauna komanda, tāpēc priecājos, ka meitenes nodemonstrēja savu raksturu," sarunā ar LFF.lv pauž Karīna Šakurova. "Pirmās divas spēles psiholoģiski bija smagas, bet pamatu panākumam trešajā mačā veidoja izvēlētais komandas sastāvs, kā arī katrai spēlētājai un komandai kopumā izvirzītie uzdevumi."

"Turnīra pēdējo spēli sagaidījām ar atšķirīgu pieeju un citiem uzstādījumiem. Izdevās ieviest komandā izmaiņas. Domāju, ka pēc šī mača meitenēm ir audzis pašnovērtējums - jaunajām futbolistēm ir kam censties līdzināties," izceļ trenere. "Mūsu komandas pamatsastāvā tik augsta līmeņa spēlēs tomēr bija arī vien 15 gadus vecas futbolistes."

Kā ziņots, Rīgas Futbola skolas komanda 12. jūlijā priekšlaicīgi nodrošināja SFL 2015. gada sezonas čempionu titulu. Rīgas Futbola skolas futbolistes par valsts čempionēm kļuvušas trešo gadu pēc kārtas.

"Lai Latvijas sieviešu klubi varētu tuvoties Eiropas līmenim, mums biežāk ir jāaizvada spēles pret sāncenšiem, kas ir par mums spēcīgāki. Tajā skaitā pret puišiem. Tāpat pret katru maču ir jāattiecas nopietni, kā arī ar konkrētiem uzdevumiem un spēles plānu," izceļ Karīna Šakurova. "Sieviešu futbols Latvijā pakāpeniski attīstās. Mums katrā vecumā ir savas mazās zvaigznītes, par kurām ir jārūpējas un jāpalīdz viņām sasniegt futbola meistarības augstumus. Kad izdosies šīs zvaigznītes izlolot, varēsim lepoties ar augsta līmeņa futbolistēm."

Atgādinām, ka par Rīgas Futbola skolas komandas ceļu līdz uzvari šīs sezonas SFL turnīrā iespējams lasīt arī "Latvijas Futbols" elektroniskā žurnāla augusta numurā.


Latvijas Futbola federācija