Ceturtdien, 20. augustā, Ludzas novada sporta skolas stadionā norisinājās Latvijas meiteņu futbola čempionāta vecākās grupas (U-14 jeb 2001./2002. dzimšanas gada futbolistu) trešais sabraukums, kura ietvaros norisinājās desmit spēles. Pēc šiem mačiem par kopvērtējuma līderi salīdzinoši negaidīti kļuvusi SK Imanta/Talsu NSS komanda.

Šajā vecuma grupā trešais sabraukums ievadīja otro turnīra apli. Pirmais aplis tika izspēlēts divos sabraukumos jūnijā, kas norisinājās Rēzeknē un Ogrē, un pēc tiem kopvērtējuma līdere ar 16 punktiem bija Rēzeknes novada BJSS, kas par trim punktiem apsteidza Rīgas Futbola skolu, bet vēl par vienu – SK Imanta/Talsu NSS futbolistes. Tālāk kopvērtējuma tabulā sekoja AFA Olaine/IecavaViļānu SS/Ludzas SSRēzeknes BJSS un FS METTA/OSC komandas.

Ceturtdien Ludzā pie divām uzvarām un viena neizšķirta tika SK Imanta/Talsu NSS komanda, kas pārspēja FS METTA/OSC (1:0) un Rēzeknes novada BJSS (2:1), kā arī nospēlēja 1:1 ar Viļānu SS/Ludzas SS. Tikmēr Rēzeknes novada BJSS pie uzvarām šoreiz netika, trīs mačos nopelnot divus punktus, bet Rīgas Futbola skola iekrāja četrus punktus trīs cīņās.

Pateicoties šiem rezultātiem, SK Imanta/Talsu NSS ar 19 punktiem pakāpusies uz kopvērtējuma pirmo vietu, pašlaik par punktu apsteidzot Rēzeknes novada BJSS un vēl par punktu – Rīgas Futbola skolu. Pa 12 punktiem tagad ir AFA Olaine/Iecava un Viļānu SS/Ludzas SS futbolistēm, bet tālāk seko Rēzeknes BJSS un FS METTA/OSC.

U-14 vecuma grupas pasākumi un kopvērtējuma tabula

Izceļams, ka vairāk nekā pusē līdzšinējo U-14 vecuma grupas spēļu ir fiksēts neizšķirts rezultāts vai kādas komandas uzvara ar vienu vārtu starpību, kas liecina par līdzvērtīgu līmeni starp komandām.

Trešā sabraukuma ietvaros atlicis aizvadīt vienu ārpuskārtas spēli starp Rēzeknes BJSS un Viļānu SS/Ludzas SS. Par spēles nories laiku un vietu tiks paziņots papildus.

Šīs vecuma grupas noslēdzošās cīņas meitenes aizvadīs 6. septembrī Rīgā – dienā, kad Latvijas nacionālā izlases 2016. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē savā laukumā uzņems Čehijas valstsvienību.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts tiek organizēts ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, kā arī paaugstināt Latvijas meiteņu komandu un spēlētāju meistarību. Sacensības visas vasaras garumā norisinās trīs vecuma grupās. Šo un citu Latvijas sieviešu futbola notikumu aktualitātēm aicinām sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu Futbols".

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija ar kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" aicina meitenes visā Latvijā iesaistīties futbola treniņos un izbaudīt visas šī demokrātiskā sporta veida priekšrocības. Savukārt 13. septembrī meitenēm būs lieliska iespēja iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus meiteņu futbola festivālā "Live Your Goals".


Latvijas Futbola federācija