Sestdien, 15. augustā, Zemgales vidusskolas stadionā Slampē norisinājās gadskārtējais futbola skolas "Rikor" rīkotais bērnu futbola turnīrs "FS Rikor kauss 2015". Turnīrā piedalījās 2007. gadā dzimuši un jaunāki bērni no astoņām futbola skolām.

Sacensībās piedalījās FS Rikor, Smiltenes BJSS, FK Tukums-2000, Liepājas SSS, FK Dinamo Rīga, JFC Dobele, Valmieras FK un Grobiņas SC futbolisti. Katra futbola skola sacensībās piedalījās ar diviem sastāviem - A sastāvi cīnījās savā starpā Izaicinājuma turnīrā, bet B sastāvi spēkojās Attīstības turnīrā. Šāds formāts tika izvēlēts, lai dotu iespēju piedalīties sacensībās un pierādīt sevi pēc iespējas lielākam jauno futbolistu skaitam.

Katrā no turnīriem komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā. Apakšgrupas ietvaros spēlēja katra komanda ar katru, pēc tam katras grupas divas labākās komandas cīnījās par 1.-4. vietu, bet komandas, kas ieņēma 3. un 4. vietu apakšgrupā, sacentās par 5.-8. vietu kopvērtējumā.

 Fotogalerija no turnīra spēlēm

Izaicinājuma turnīrā ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja FK Tukums-2000 futbolisti, kas arī triumfēja turnīrā. Otro vietu izcīnīja JFC Dobele sportisti, bet trešo - FK Dinamo Rīga. Kā pirmie aiz goda pjedestāla šoreiz palika Liepājas SSS pārstāvji.

Attīstības turnīrā visaugstvērtīgāko sniegumu parādīja un turnīrā uzvarēja FK Dinamo Rīga sportisti. Otro vietu izcīnīja FK Tukums-2000 futbolisti, bet trešo - Grobiņas SC pārstāvji.

Kā izceļ turnīra rīkotāji, lai arī sacensībās vienmēr kāds ir uzvarētājs, bet kāds zaudētājs, šoreiz priecīgi bija visi, jo diena bija pavadīta sportiskā garā, kā arī ar lieliskiem laikapstākļiem un atbalstu no vecākiem. Katrs spēlētājs saņēma medaļu un saldumus par dalību turnīrā, bet katras komandas labākais spēlētājs - piemiņas balvu. Komandas, kas ieņēma 1.-3. vietu, saņēma piemiņas kausus.

Futbola skola "Rikor" izsaka pateicību Latvijas Futbola federācijai par finansiālu atbalstu sacensību organizēšanā.


Informāciju sagatavoja:
Futbola skola "Rikor"