Svētdien, 16. augustā, un pirmdien, 17. augustā, atsāksies cīņas Latvijas Sieviešu Futbola 1. līgas čempionātā, norisinoties pirmajām otrā posma spēlēm.

Čempionāta pirmais posms beidzās 19. jūlijā Talsos, kad vien noslēdzošajā posma mačā noskaidrojās galējais komandu sadalījums kopvērtējumā. Pēc pirmā posma rezultātiem komandas ir sadalījušās divos četriniekos, otrā posma spēles aizvadot šo četrinieku ietvaros.

Pirmā turnīra otrā posma spēle notiks svētdien Olaines pilsētas stadionā, kad B grupas mačā vietējā AFA Olaine komanda plkst. 15:00 uzņems SK Imanta futbolistes. Pašlaik B apakšgrupā, ņemot līdzi pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus, Olaines pārstāves ir līderes ar deviņiem punktiem, bet SK Imanta atrodas trešajā pozīcijā ar trim punktiem.

Savukārt pirmdien pirmo otrā posma A grupas maču uzņems Preiļu mākslīgā seguma laukums, kad plkst. 18:00 Rēzeknes novada BJSS – Optimists R mērosies spēkiem ar BFC Daugavpils – Optimists R futbolistēm. Daugavpilietes pašlaik A grupas kopvērtējumā ir otrās ar sešiem punktiem, bet Rēzeknes pārstāves cīnās bez punktiem ir atrodas ceturtajā vietā.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tika sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlē pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkojas pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.

Izceļams, ka šādā formātā Sieviešu Futbola 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.


Latvijas Futbola federācija