Šovakar, 11.augustā, Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi risināsies UEFA Superkausa spēle (UEFA Super Cup), kurā savā starpā tiksies divi Spānijas klubi - FC "Barcelona" (UEFA Čempionu līgas pašreizējie uzvarētāji) un "Sevilla FC" (UEFA Eiropas līgas pašreizējie uzvarētāji). Spēles sākums "Boris Paichadze Dinamo Arena" stadionā paredzēts plkst 21:45 (pēc Latvijas laika).

UEFA vienlaikus informē, ka pirms šīs spēles paredzēta arī īpaša atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies 1000 bērni vecumā no desmit līdz divpadsmit gadiem no deviņām dažādām valstīm, kuri kopā ar abu komandu spēlētājiem un oficiālajām personām tādējādi izveidos vienotu cilvēku ķēdi, kopā apliecinot, ka futbols sniedz mieru un cerību ('Football United for Peace' - galvenais vēstījums angļu valodā).

Šādas ķēdes izveides iniciatori ir Gruzijas Futbola federācija un jaundibinātā organizācija "UEFA Foundation for Children". Ķēdi veidos 1000 bērni kopā ar pavadošajām personām no tādām valstīm kā Gruzija, Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Kazahstāna, Moldova, Krievija, Turcija un Ukraina.

Plašāka informācija par UEFA Superkausa atklāšanas ceremoniju angļu valodā pieejama UEFA.org mājaslapā.


Pēc UEFA sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija