Trešdien, 5. augustā, Liepājā sieviešu un meiteņu futbola attīstības vizītē viesojās Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija ar LFF sieviešu futbola attīstības speciālisti Ņinu Travkinu un Latvijas nacionālās sieviešu izlases spēlētāju Ievu Bidermani sastāvā, kas emocionāli bagātīgā un pozitīvā atmosfērā vietējām jaunajām futbolistēm dāvināja futbola inventāru un pārsteiguma balvas. Klātesošās meitenes tika iepazīstinātas ar LFF ikdienas darbu un federācijas centieniem sieviešu futbola attīstīšanā, kā arī meitenēm tika noorganizēts paraugtreniņš.

 Liepājas vizītes video apskats

Delegācija viesojās pie sporta kluba "Liepājas Lauvas", kas pašlaik ir LFF biedra kandidāts, un vietējām jaunajām futbolistēm, kā arī tikās ar Liepājas Sporta spēļu skolas (LSSS) direktoru Artūru Košeļevu. LFF augstu novērtē Liepājas futbola cilvēku centienus un vēlmi attīstīt sieviešu futbolu, pievēršot uzmanību arī jaunajām futbolistēm, kuras būs Sieviešu Futbola līgas (SFL) komandas FK Liepāja/LSSS pēcteces. A. Košeļevs padalījās ar nākotnes plāniem un vēlmi līdz ar septembri, atsākoties skolas gaitām, papildināt komandas sastāvu un nokomplektēt meiteņu futbola grupas.

 Fotogalerija no vizītes Liepājā

Treniņu apmeklēja arī FK Liepāja/LSSS komandas galvenais treneris Aleksejs Laptevs un LSSS pārstāvis Dzintars Kazaks, bet no malas nodarbību vēroja meiteņu vecāki. Meitenes varēja iepazīties ar LFF ikdienas darbu un rīkotajām sieviešu futbola sacensībām, kā arī dalījās savos iemeslos, kāpēc viņas spēlē futbolu un kas viņas atvedis uz treniņiem. Treniņa un sarunu laikā bija labi jūtams klātesošo vecāku lepnums ar savām atvasēm, bet pašas jaunās futbolistes tika pie pārsteiguma balvām. Futbola inventārs tika dāvāts sporta kluba "Liepājas Lauvas" trenerie Jūlijai Tjuminai.

Treniņu futbolistēm vadīja Ieva Bidermane, kura pašlaik piedalās C-LFF treneru izglītības kursos. Tā mērķis bija nodemonstrēt trīs no svarīgākajām labas futbolistes īpašībām - gudrība, ātrums un spēks.

"Atzīšos, ka man bija milzīgs gandarījums redzēt, kādu prieku meitenes gūst no futbola, jo galvenais ir smaids uz viņu lūpām. Bija jūtama ļoti pozitīva atmosfēra, meitenes ar uzmanību klausījās un ar neviltotām emocijām un enerģiju piedalījās treniņā," stāsta Ņina Travkina, kura arī pati piedalījās treniņā, stājoties vārtos. "Viņas bija lieli malači. Neskatoties uz karstumu, bija ļoti centīgas. Viņās ir redzams potenciāls, vēlme spēlēt un attīstīties. Tāpēc tieši šajā vecumā ir tik svarīgi viņas motivēt, bet trenerim ir būtiski būt kā audzinātājam un kā piemēram, kas iedvesmo. Meitenes solījās cītīgi trenēties, tāpēc jau drīzumā noteikti redzēsim viņas jaunatnes izlasēs."

Vizītes noslēgumā norisinājās autogrāfu sesija un SFL trofejas demonstrēšana ar mērķi motivēt meitenes tiekties pēc saviem sapņiem. Vizītes laikā liepājnieces tika iepazīstinātas ar iespēju piedalīties meiteņu futbola festivālā "Live Your Goals", kas notiks 13. septembrī Rīgas 49. vidusskolas stadionā.

"Katra meitene tika pie ielūguma, visas solījās atbraukt pie mums ciemos uz Rīgu, tāpēc ar lielu nepacietību to arī gaidīšu," piebilst Ņina Travkina. "Mēs spēlējam futbolu, nāc arī Tu!"

Kā zināms, LFF ar kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" aicina meitenes visā Latvijā iesaistīties futbola treniņos un izbaudīt visas šī demokrātiskā sporta veida priekšrocības. "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" kampaņas mērķis ir piesaistīt vēl vairāk meitenes futbolam un parādīt, cik sieviešu futbols var būt skaists, aizraujošs un interesants. Futbolam ir milzīga pievienotā vērtība, ko katru jauno futbola mīļotāju aicinām izjust uz savas ādas.


Latvijas Futbola federācija
FOTO – Ģirts Gertsons