Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija, sekojot kampaņai "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu", trešdien, 5. augustā, dosies sieviešu un meiteņu futbola attīstības vizītē uz Liepāju, kur viesosies pie sporta kluba "Liepājas Lauvas" un vietējām jaunajām futbolistēm.

Šī būs pirmā LFF attīstības vizīte, kas veltīta sieviešu un meiteņu futbolam. Tajā kopā ar LFF sieviešu futbola attīstības speciālisti Ņinu Travkinu dosies Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāja Ieva Bidermane, kura pašlaik cita starpā piedalās C-LFF treneru izglītības kursos. Vizītes laikā LFF delegācija vietējām futbolistēm dāvinās futbola inventāru un pārsteiguma balvas. Klātesošās meitenes tiks iepazīstinātas ar LFF ikdienas darbu un federācijas centieniem sieviešu futbola attīstīšanā, kā arī meitenēm tiks noorganizēts paraugtreniņš.

Treniņš jaunajai futbola paaudzei sāksies plkst. 15:00 stadionā "Raiņa parks", Zemnieku ielā 29, bet pēc tam paredzēta autogrāfu sesija un fotografēšanās.

Vizītes laikā liepājnieces tiks iepazīstinātas ar iespēju piedalīties meiteņu futbola festivālā "Live Your Goals", kas notiks 13. septembrī Rīgas 49. vidusskolas stadionā.

Biedrība "Sporta klubs Liepājas Lauvas" pašlaik ir LFF biedra kandidāts, kas šādā statusā uzņemts saskaņā ar 2015. gada 31. marta LFF Kongresa lēmumu. Sporta klubs futbola nodarbībās uzņem meitenes no sešu gadu vecuma. Šāda iespēja ieviesta aptuveni pirms trim mēnešiem, bet nodarbības vada trenera Jūlija Tjumina. Tuvā nākotnē klubs ar savu komandu cer pieteikties dalībai Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātā.


Latvijas Futbola federācija