Sestdien, 25. jūlijā, plkst. 18:00 radio NABA raidījuma "OLE" speciālizlaidums sakarā ar 2018. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izlozi. Raidījuma laikā tā vadītāji sazināsies un uzklausīs viedokļus par un ap izlozi gan ar LFF vadību un izlases pārstāvjiem, gan žurnālistiem un faniem.

Izlozes gaitai un tās rezultātiem sekojiet līdzi arī LFF oficiālajos sociālo tīklu kontos FACEBOOK un TWITTER.

Līdzjutēju prognožu konkurss sadarbībā ar LFF  

Radio NABA klausītāji un futbola interesenti aicināti piedalīties konkursā #FIFA2018Latvija. Viss kas jādara - interneta vietnē twitter līdz izlozes sākumam ir jāprognozē pilna kvalifikācijas grupa, kurā tiks ielozēta Latvijas valstsvienība, lietojot mirkļbirku #FIFA2018Latvija. Precīzākais un ātrākais prognozētājs savā īpašumā iegūs Latvijas Futbola federācijas (LFF) nodrošināto balvu - divas biļetes uz “EURO 2016” kvalifikācijas turnīra tuvāko Latvijas izlases mājas spēli ar Čehijas spēli 6. septembrī. Raidījuma laikā klausītāji tiks aicināti uzmanīgi klausīties pārraidi, jo tiks paredzēts arī cits konkurss, kurā būs iespēja iegūt īpašumā vērtīgus suvenīrus.

Tāpat radio NABA klausītāji tiek aicināti sūtīt savus jautājumus un komentārus uz e-pasta adresi ole@radionaba.lv vai rakstot uz twitter kontu @olenaba. Tiešraides laikā būs iespēja zvanīt uz studiju pa tālruni +371 67034455 un uzdot savu jautājumu. Raidījumu vadīs Roberts Vīksne, Raivis Bēts un Arkādijs Birjuks.

Par kvalifikācijas izlozes kārtību, Latvija - 5. grozā

2018. gada FIFA Pasaules kausa apakšgrupu izloze, kurā savus pretinieku jaunajā kvalifikācijas ciklā uzzinās arī Latvijas nacionālā futbola izlase, sestdien laika posmā no plkst 18:00 – 20:00 notiks Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Eiropas zonas kvalifikācijas apakšgrupu izlozē kopumā 52 valstis tiks sadalītas septiņās grupās par sešām komandām un vēl divās grupās pa piecām komandām katrā. Komandu sadalījums kvalifikācijas apakšgrupu izlozes grozos atkarīgs no komandas vietā FIFA Pasaules izlašu rangā jūlijā. Kvalifikācijas turnīra deviņu apakšgrupu uzvarētāji iekļūs pa tiešo finālturnīrā, savukārt astoņas labākās 2. vietu ieguvējas tiksies izslēgšanas spēļu jeb play-off kārtā, kas notiks 2017. gada novembrī.

UEFA.com: Eiropas zonas komandu sadalījums pa groziem

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks laika posmā no 2016. gada 4. septembra līdz 2017. gada 10. oktobrim apakšgrupu turnīru ietvaros, kurā katra komanda ar katru aizvadīs viena apļa spēles savā un pretinieka laukumā. Atbilstoši UEFA pieprasījumam, Anglija, Francija, pašreizējie pasaules čempioni Vācija, Itālija, Spānija, Nīderlande tiks ielozētas apakšgrupās ar astoņām komandām katrā.

Atbilstoši UEFA “European Qualifiers” centralizētā marketinga konceptam, komandas, kuras nokļūs apakšgrupas ar piecām komandām katrā, tiks organizēti centralizētas draudzības spēles, kurās piedalīsies arī finālturnīra rīkotāji Krievijas valstsvienība. UEFA paziņos kvalifikācijas turnīra spēļu kalendāru un spēļu sākuma laikus neilgi pēc kvalifikācijas izlozes beigām. Plašāka informācija par kvalifikācijas izlozes norisi pieejama fifa.com mājaslapā.


FOTO - fifa.com

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Futbola federācija sadarbībā ar raidījumu "OLE"