Trešdien, 22. jūlijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas Sieviešu Futbola 1. līgas čempionāta klubu pārstāvju un sacensību vadības organizatoriskā tikšanās, kurā tika apspriesta turnīra pirmā posma gaita un ieskicēta otrā posma cīņu norise.

Sapulces gaitā tika rezumēti turnīra pirmā posma rezultāti, kā arī ievadītas diskusijas par turnīra attīstību un uzlabojamajām lietām. Tika apspriesti virkne nākotnes plānu un pieņemti izskatīšanai priekšlikumi līgas sekmīgai attīstībai. Apspriežot līgas pilnveidošanās iespējas, pie apaļā galda sēdās piecu klubu pārstāvji.

Sacensību otrā posma spēļu norises datumi, laiki un vietas tiks paziņoti papildus.

LFF vēlas pateikties visiem klubiem, kuru pārstāvji ieradās uz tikšanos, un izsaka gandarījumu par sarunās skaidri jūtamo vēlmi attīstīt pašmāju sieviešu futbolu.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvada viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tiek sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēs pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkosies pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.

Izceļams, ka šādā formātā Sieviešu Futbola 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.


Latvijas Futbola federācija