Ar Mārupes un Rēzeknes komandu uzvaru pagājušajā nedēļā Balvos noslēdzās "Balvi Open Cup" futbola festivāls bērniem, kura ietvaros projekta "Sintētisko futbola laukumu uzstādīšana 2014.-2018." ietvaros tika atklāts 60x40 metru izmēra futbola laukums.

"Balvi Open Cup" sacensībās 14. un 15. jūlijā spēkiem mērojās 2005./2006. dzimšanas gada un 2007./2008. dzimšanas gada bērni. Vecākajā grupā piedalījās sešas komandas no Balviem, Varakļāniem, Mārupes, Ludzas un Rēzeknes. Šeit pirmo vietu ieguva Mārupes Sporta centrs, otrajā vietā Varakļāni, bet trešajā vietā - Balvu Sporta centrs.

Šī turnīra ietvaros arī tika noskaidroti turnīra labākie spēlētāji:

  • Labākais uzbrucējs - Ernests Šņiņins (Varakļāni)
  • Labākais aizsargs - Milans Brahmanis (Mārupes Sporta centrs)
  • Labākais vārtsargs - Deins Polis (Balvu Sporta centrs)

Tikmēr 2007./2008. gadā dzimušo konkurencē pavisam piedalījās 11 komandas no Balviem, Rēzeknes, Mārupes, Lubānas, Jēkabpils, Madonas un Igaunijas. Šeit pirmo vietu ieguva Rēzeknes Futbola akadēmija, kurai uz goda pjedestāla sekoja Mārupes Sporta centrs un Nomme Kalju FC no Igaunijas.

Labākie turnīra spēlētāji jaunākajā grupā:

  • Labākais vārtsargs - Deivids Beinhards (Mārupes Sporta centrs),
  • Labākais aizsargs - Jan Tahonen (Nomme Kalju FC)
  • Labākais uzbrucējs - Daniils Zimakovs (Rēzeknes Futbola akadēmija)

 Latgales Reģionālās televīzijas sižets par turnīru un laukuma atklāšanu

Turnīra rīkotāji uzsver, ka par jaunā futbola laukuma izveidošanu jāpasakās Latvijas Futbola federācijai, kas ir novērtējusi Balvu Sporta centra ieguldījumu futbola attīstībā, kā arī Balvu novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu futbola laukuma pamatnes izveidei.


Pēc Balvu Sporta centra sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija