Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" 18. un 19. jūlijā vienkopus pulcējās C-LFF treneru izglītības kursu dalībnieki, kuri piedalījās kursu piektajā – šoreiz praktisko darbu – apmācības sesijā. Ar topošajiem treneriem strādāja LFF treneru instruktori Kirils Buravcevs un Artūrs Biezais.

Praktisko darbu sesijas gaitā kursu dalībnieki kopā ar instruktoriem ne tikai analizēja savu pieredzi, redzējumu par nodarbībām un vēlamos treniņu rezultātus, bet arī apzināja savas stiprās puses, kuras nākotnē vēl vairāk izkopt. Instruktori kopā ar topošajiem treneriem vadīja apmācības procesu, laboja kļūdas un veica korekcijas studentu vadīšanas darbā.

Studenti saņēma plašu informāciju par labākajām treniņu procesa organizēšanas metodēm, tās pielietojot vairākās praktiskās nodarbībās. Pirms iesaistīšanās praktiskās nodarbībās studenti izstrādāja treniņu konspektu, ko vēlāk realizēja, vadot treniņu nodarbības. Pēc nodarbībām kursu dalībnieki analizēja savu un citu studentu veikumu, apmainoties ar saviem uzskatiem, secinājumiem un zināšanām.

Daļa no studentiem pēc rotācijas principa piedalījās arī instruktora pienākumu veikšanā, vērtējot savu kolēģu treniņu vadīšanas iemaņas un tādējādi paskatoties uz trenera darbu arī no citas puses.

"Šajā prakses sesijā mums izdevās izveidot radošuma bagātu atmosfēru, vadoties pēc galvenajiem treniņa vadīšanas principiem un sporta teorijas. Treneri bija ļoti ieinteresēti, aktīvi un atvērti jaunām zināšanām. Treniņu analīzes laikā izdevās panākt no dalībniekiem atgriezenisko saiti, kas bija bagāta ar interesantām domām un viedokļiem. Arī turpmāk strādāsim ar lielu atbildības sajūtu Latvijas futbola labā," izceļ C-LFF treneru kursu vadītājs Kirils Buravcevs.

C-LFF treneru izglītības kursi sākās 29. jūnijā un turpināsies līdz 16. septembrim, aizvadot 11 nodarbības pa astoņām stundām katru. Septembra vidū studentus sagaidīs eksāmenu kārtošana.

Uzzini plašāk par C-LFF trenera licences iegūšanu

Ikvienu interesentu, kuru saista C-LFF trenera licences iegūšana, aicinām sazināties ar LFF Izglītības daļas metodiķi Kirilu Buravcevu – 29849774, kirils.buravcevs@lff.lv


Latvijas Futbola federācija