No 13. līdz 24. jūlijam SK Babīte futbolisti vecumā no septiņiem līdz 12 gadiem piedalās futbola dienas nometnē bērniem "Babīte - Barcelona 2015", kas sadarbībā ar Babītes novada domi norisinās SK Babīte sporta bāzē Piņķos.

Nometne tiek organizēta, lai ar fiziskām un garīgām nodarbībām saliedētu bērnus un sekmētu viņu interesi par lietderīgu laika pavadīšanu, kā arī veselīgu dzīvesveidu. Organizatori uzsver, ka futbols ir komandas sporta veids, līdz ar to viena no ļoti svarīgām vērtībām ceļā uz panākumiem ir vienotība un saliedētība, kas ļauj nometnes dalībniekiem iepazīt vienam otru.

Nometnē galvenā uzmanība tiek vērsta uz dažādu prasmju un iemaņu apgūšanu, attīstīšanu un pilnveidošanu futbola un fiziskajā sagatavotībā, kā arī uz komandas biedru savstarpējās sadarbības attīstīšanu un pilnveidi.

SK Babīte treneru sastāvam pirmajā nometnes nedēļa - no 13. līdz 17. jūlijam - pievienojās Spānijas treneri no "Soccer Barcelona Youth Academy" Jordi Cortés Cava (UEFA PRO licence) un Jefrey Callau Casanova (UEFA A licence). Abiem treneriem ir ļoti liela starptautiska pieredze mazo futbolistu trenēšanā un izglītošanā. Kopumā 70 nometnes dalībniekiem un pieciem SK Babīte treneriem tā bijusi lieliska iespēja pieredzes apmaiņai ar citas valsts futbola kluba pārstāvjiem.

Kā uzsver rīkotāji, vērojot treniņu procesu, kas norisinājās spāņu treneru vadībā, varēja manīt, ar cik lielu interesi bērni klausījās treneru norādījumos un cik aizrautīgi darbojās laukumā. Treniņi nedēļas garumā bija ļoti intensīvi un prasīja lielu slodzi no bērniem, bet, neskatoties uz to, bērnu atsauksmes par nometni un spāņu treneriem ir ļoti pozitīvas.

Nometnes pirmās nedēļas noslēguma pasākumā Spānijas treneri katram mazajam futbolistam pasniedza sertifikātu par piedalīšanos un pauda patiesu gandarījumu par paveikto, kā arī izteica vēlēšanos atbraukt uz Latviju arī nākamgad.

Nometnes otrajā nedēļā SK Babīte treneru vadībā turpinās intensīvs darbs futbola iemaņu apgūšanā, neaizmirstot arī par izklaidēm un atpūtu.


Informāciju sagatavoja:
SK Babīte