Latvijas Futbola federācija (LFF) ceturtdien, 23. jūlijā, parakstīs ģenerālbūvuzņēmēja līgumu ar iepirkumu procedūras konkursa uzvarētāju SIA "Arčers" par sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukcijas darbu veikšanu. Šim notikumam būs veltīta īpaša preses konference, kas 23. jūlijā plkst. 14:00 sāksies viesnīcas "Mercure Riga Centre Hotel" sestajā stāvā, Elizabetes ielā 101, Rīgā.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Jānis Mežeckis, LFF ģenerālsekretārs
  • Vladimirs Žuks, Stadiona projekta vadītājs un LFF Iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietnieks
  • Armands Garkāns, SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs
  • Tjerī Fāvrs (Thierry Favre), Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) nacionālo asociāciju attīstības vadītājs

Preses konferences gaitā klātesošajiem mediju pārstāvjiem būs iespēja uzdot savus jautājumus par sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukcijas procesu un UEFA iesaisti šī projekta realizēšanā.

SIA "Arčers" uzticēts veikt būvdarbus, kā rezultātā tiks rekonstruēts un nodots ekspluatācijā sporta komplekss Kr. Barona ielā 116A, Rīgā. Iepriekš SIA "Arčers" piedāvājums kā saimnieciski izdevīgākais tika atzīts LFF Iepirkumu komisijas un LFF Valdes vērtējumā.

Kā zināms, Rīgā, Ērgļu un Kr. Barona ielu apkārtnē esošajā teritorijā LFF sadarbībā ar Rīgas domi un UEFA plāno rekonstruēt sporta kompleksu ar mērķi 2017. gadā tajā atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu LFF pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu. Sporta kompleksa rekonstrukcijai paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp - no UEFA paredzētajiem līdzekļiem futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai.

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī Latvijas futbola muzejs, rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par Latvijas futbola mājām.


Latvijas Futbola federācija