Latvijas čempionvienība futbolā FK Ventspils piektdien, 17. jūlijā, Šveices pilsētā Nionā notikušajā izlozē uzzinājusi savu iespējamo pretinieku UEFA Čempionu līgas 2015./2016. gada sezonas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā, savukārt FK Jelgava, Skonto FC un Spartaks Jūrmala komandas noskaidrojušas savus potenciālos pretiniekus UEFA Eiropas līgas trešajā atlases sacensību kārtā.

FK Ventspils UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā sacenšas ar Somijas klubu HJK Helsinki. Pirmajā spēlē Ventspilī ar 3:1 uzvarēja viesi, bet atbildes cīņa notiks 21. jūlijā Helsinkos.

Šī pāra uzvarētājs trešajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Slovēnijas klubu NK Maribor vai FC Astana futbolistiem no Kazahstānas. Trešās atlases kārtas cīņas notiks 28./29. jūlijā un 4./5. augustā.

Tikmēr UEFA Eiropas līgas otrās atlases kārtas pirmajās spēlēs FK Jelgava savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Maķedonijas klubu FK Rabotnički, Skonto FC arī savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Debreceni VSC futbolistiem no Ungārijas, bet Spartaks Jūrmala izbraukumā ar 0:3 zaudēja Serbijas komandai FK Vojvodina. Atbildes spēles visi trīs Latvijas pārstāvji aizvadīs 23. jūlijā.

Trešajā kvalifikācijas sacensību kārtā FK Jelgava/FK Rabotnički pāra uzvarētāji tiksies ar Trabzonspor AŞ no Turcijas vai Luksemburgas pārstāvjiem FC Differdange 03, Skonto FC/Debreceni VSC dueļa uzvarētāji mērosies spēkiem ar Islandes vienību KR Reykjavík vai Rosenborg BK futbolistiem no Norvēģijas, bet Spartaks Jūrmala/FK Vojvodina pāra spēcīgākais klubs tiksies ar Itālijas komandu UC Sampdoria.

UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas spēles norisināsies 30. jūlijā un 6. augustā.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - uefa.com