Latvijas futbola tiesneši jūlijā pārraudzīja vairākas UEFA Eiropas līgas 2015./2016. gada sezonas kvalifikācijas turnīra spēles.

Tiesnešu brigāde Vadima Direktorenko vadībā (asistenti Raimonds Tatriks un Jevgēņijs Morozovs, kā arī ceturtais tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs) apkalpoja 2. jūlija spēli Londonā starp West Ham United FC (Anglija) un FC Lusitans (Andora) komandām. Spēli klātienē vēroja 35000 skatītāju. Kaut gan laukumā pārsvars bija mājinieku komandai, tiesnešu brigādei bija jāpieņem lēmumi daudzās sarežģītās situācijās, ko viņi izdarījuši pārliecinoši.

Tāpat Latvijas tiesneši apkalpoja arī spēli Islandē, kur tikās KR Reykjavik (Islande) un Cork City FC (Īrija) komandas. Šo spēli apkalpoja tiesnešu brigāde Aleksandra Anufrijeva vadībā (asistenti Romāns Platonovs un Aleksejs Griščenko, ceturtais tiesnesis Aleksandrs Golubevs). Šī spēle bija pirmās atlases kārtas atbildes spēle, un iepriekšējā šo komandu cīņa bija noslēgusies ar rezultātu 1:1. Atbildes spēle bija ļoti interesanta, un tā bija vienīgā pirmās kārtas spēle, kurā uzvarētājs tika noteikts papildlaikā. Spēles laikā tika parādītas 11 dzeltenās un viena sarkanā kartīte par otro vienā spēlē saņemto brīdinājumu. 

Apsveicam mūsu tiesnešus ar veiksmīgu Eiropas futbola sezonas sākumu un novēlam saņemt jaunus nozīmējumus!


Latvijas Futbola federācija