Noslēdzies Rīgas domes Izglītības jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes atbalstītais Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes futbola čempionāts. Kopā nospēlētas 389 spēles, kurās iesisti 2203 vārti un noskaidroti visi 12 Latvijas Futbola federācijas (LFF) finālsacensību dalībnieki.

Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā piedalījās gandrīz 100 komandas, kas pārstāvēja dažādus Rīgas pilsētas un Rīgas rajona bērnu un jaunatnes futbola klubus, startējot četrās vecuma grupās. Sacensībās starp jaunākajiem U-9 jeb 2006. gadā dzimušajiem futbolistiem punkti netika skaitīti un komandas nepretendēja uz iekļūšanu Latvijas finālsacensībās.

U-9 jeb 2006. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas A apakšgrupā augstvērtīgākos sasniegumus spēja uzrādīt komanda no Babītes, kas uzvarēja visus savus pretiniekus, savukārt B apakšgrupā sevi labi apliecināja JDFS "Alberts-2".

U-10 jeb 2005. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas A apakšgrupā labākie bija FS "Metta/Rīga" un SK "Super Nova 1" futbolisti, kas iekrāja pa 36 punktiem. Tomēr SK "Super Nova 1" savstarpējā spēlē ar rezultātu 4:3 izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu 2015. gada Rīgas čempionātā. FS "Metta/Rīga" komandai tas bijis vienīgais zaudējums, bet turnīra garumā komanda spēja pret saviem pretiniekiem gūt 108 vārtus un ielaist tikai sešus, kas ir turnīra absolūtais rekords. Bronzas godalgas izcīnīja komanda no Babītes ar 30 punktiem, savukārt ceturtās vietas ieguvēja bija FK "Dinamo Rīga" komanda. Kaut arī tā palika bez Rīgas čempionāta medaļām, vienībai būs iespēja sacensties LFF finālsacensībās ar Latvijas labākajām komandām.

B-1 apakšgrupā labākie bija FK "Dinamo Rīga 3" un LBF JFK "Daugava" futbolisti, bet B-2 apakšgrupā ar simtprocentīgu rezultātu septiņās spēlēs izcēlās "Nikars-Vanagi" komanda, kā arī RTU FC, kas iekrāja septiņus panākumus un vienu zaudējumu.

U-11 jeb 2004. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas sacensībās A apakšgrupā par čempioniem kļuva FS "Metta/Rīga" futbolisti, kuri nezaudēja nevienu spēli un kopā guva 46 vārtus desmit spēlēs. Otro vietu izcīnīja SK "Super Nova", kas no čempiona atpalika par pieciem punktiem, bet cīņā par trešo vietu triumfēja JFC "Skonto" komanda, aiz sevis atstājot SK "Super Nova 2005".

B-1 apakšgrupā daudzu spēļu rezultāti vēl nav zināmi, bet var secināt, ka šajā apakšgrupā viena no stiprākajām komandām ir JDFS "Alberts". Turpat blakus viņiem izkārtojušās arī Rīgas FS 2 un JFC "Skonto 2". B-2 apakšgrupā sevi apliecināja LBF JFK "Daugava", kas palika nepārspēta, bet otro un trešo vietu sadalīs FS "Metta" un FC "Academ".

U-12 jeb 2003. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas Rīgas čempionāta A apakšgrupā pirmo vietu ieguva SK "Super Nova", kas saspringtā cīņā apsteidza FS "Metta/Rīga". Šajā vecuma grupā godalgota vieta jau sen bija nodrošināta FS "Metta/2003" komandai, bet kā pēdējā pirmajā četriniekā ierindojās "Šitika FS 1" komanda, kas kopā ar Rīgas čempionāta medaļniekiem dosies uz LFF finālsacensībām.

Tikmēr B apakšgrupā pirmajā trijniekā ierindojās FS "Šitika 2", SK "Super Nova 2004" un FK "Dinamo Rīga 2".

Rīkotāji sveic pirmās četras komandas trīs vecākajās grupās, kas ieguva tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas beigās, un novēl tām veiksmi un izcilus panākumus. Plašāka informācija atrodama sacensību oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija