Latvijas Futbola federācija (LFF) un Spānijas futbola federācija (spāņu valodā - Real Federación Española de Fútbol, RFEF) ir panākušas vienošanos par abu valstu telpu futbola valstsvienību un U-21 vecuma valstsvienību draudzības spēļu aizvadīšanu Latvijā šajā rudenī. Panāktā vienošanās paredz, ka septembrī un novembrī līdzjutējiem klātienē būs iespējams vērot kopumā četras spēles.

Pašreizējie Pasaules vicečempioni un Eiropas čempionāta bronzas medaļu ieguvēji Spānijas telpu futbola izlase Latvijā ieradīsies 20. septembrī un pavadīs šeit nepilnas četras dienas.

Organizatorisku apstākļu dēļ (sākotnēji tika ziņots, ka 21. septembra spēle notiks Zemgales OC, taču ZOC halle tehnisku iemeslu dēļ nespēs uzņemt spēli) Latvijas un Spānijas telpu futbola izlase abas draudzības spēles aizvadīs Rīgas Olimpiskā sporta centra hallē, Grostonas ielā 6b, Rīgā. Pirmo reizi abas komandas tiksies pirmdien, 21. septembrī plkst 20:00. Atkārtoti abas komandas tiksies dienu vēlāk – otrdien, 22. septembrī plkst 19:30. Tikmēr Latvijas un Spānijas U-21 telpu futbola izlase savā starpā tiksies 2. un 3. novembrī attiecīgi.

Plašāka informācija par U-21 abu spēļu norises vietām tiks paziņota LFF.lv papildus. Informācija par biļešu iegādes iespējām, kā arī akreditēšanās iespējām gan uz Latvijas telpu futbola izlases un U-21 izlases spēlēm medijiem būs pieejama vēlāk. Papildus neskaidrību vai jautājumu gadījumā šobrīd mediju pārstāvji tiek aicināti sazināties ar e-pasta media@lff.lv starpniecību.

LATVIJA – SPĀNIJA: savstarpējās spēles līdz šim

Latvijas telpu futbola izlase ar Spāniju iepriekš tikusies trīs reizes, kamēr U-21 vecuma izlašu līmenī abas valstis iepriekš vēl nav spēlējušas. Savstarpējo spēļu vēsture līdz šim ir sekojoša:

21.01.2012. Draudzības spēle (Larca, Spānija) SPĀNIJA - LATVIJA 9:1

20.01.2012. Draudzības spēle (Murcia, Spānija) SPĀNIJA – LATVIJA 6:1

07.11.2003. FIFA PČ kvalifikācijas spēle (Sporta manēža, Rīga) LATVIJA – SPĀNIJA 1:3

Gaidāmās spēles septembrī Latvijas izlasei vienlaikus kalpos par nopietnu sagatavošanās posmu pirms 2016. gada FIFA Pasaules kausa Eiropas kvalifikācijas zonas priekšsacīkšu apakšgrupas turnīra, kur galvenā trenera Artūra Šketova vadītā komanda ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Kipru (mini-turnīra saimniekiem), Armēniju un Igauniju. Sekmīgi pārvarot priekšsacīkšu kārtu, kvalifikācijas pamatturnīrā Latvijas izlasi gaidīs jau pieminētā Spānija, kā arī no iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra zināmās pretinieces - Nīderlande, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas U-21 telpu futbola izlases darbību pēc astoņu gadu pārtraukuma sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) tika nolemts atjaunot 2014. gada 4. decembrī notikušajā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) valdes sēdē. Kā mērķis toreiz tika definēts tādējādi veicināt telpu futbola attīstību Latvijā, dot iespēju jaunajiem spēlētājiem sajust valstsvienības prasības jau U-21 vecumā, kā arī sagatavot tos Latvijas izlasei.


FOTO - Latvijas izlases spēlētāji Germans Matjušenko (nr.14) un Maksims Seņs (nr.4.) priecājas par gūtajiem vārtiem

Latvijas Futbola federācija