Otrdien, 14. jūlijā, Balvos projekta "Sintētisko futbola laukumu uzstādīšana 2014.-2018." ietvaros tika atklāts 60x40 metru izmēra futbola laukums. Pēc laukuma atklāšanas tika ievadīts "Balvi Open Cup" futbola festivāls bērniem.

Futbola laukums pie Balvu Valsts ģimnāzijas ticis pilnībā renovēts, projektā sadarbojoties Latvijas Futbola federācijai, Balvu novada pašvaldībai un Balvu Sporta centram.

 Foto no futbola laukuma atklāšanas pasākuma

"Priecē, ka arī jaunie futbolisti pēdējos gados ir sarosījušies, izaugsme ir redzama. Domāju, ka šis laukums dos papildus stimulu un iespējas attīstīsies. Futbolam ir ielikti stipri pamati, tādēļ ceru, ka Latvijas futbola izlases sastāvā sagaidīsim kādu spēlētāju tieši no Balviem," Balvu novada pašvaldība citē Balvu novada domes priekšsēdētāja Andra Kazinovska teikto laukuma atklāšanas ceremonijā.

Pēc atklāšanas ceremonijas jaunajā laukumā norisinājās pirmās spēles "Balvi Open Cup" futbola festivālā 2007./2008. un 2005./2006. gadā dzimušiem bērniem. Vecākajā grupā piedalās sešas komandas no Balviem, Ludzas, Mārupes, Varakļāniem un Rēzeknes, bet jaunākajā grupā – 11 komandas no Mārupes, Rēzeknes, Jēkabpils, Madonas, Balviem, Lubānas un Igaunijas. Sacensības norisināsies līdz trešdienai, 15. jūlijam.


Latvijas Futbola federācija