Latvijas čempionvienība futbolā FK Ventspils otrdien, 14. jūlijā, uzsāka dalību UEFA Čempionu līgas 2015./2016. gada sezonas kvalifikācijas turnīrā, aizvadot otrās atlases kārtas pirmo spēli. Savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:0) šoreiz tika atzīts Somijas čempionu HJK Helsinki pārākums.

FK VENTSPILS – HJK HELSINKI (SOMIJA) 1:3 (0:0)

Pirmie šajā spēlē vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, kad 63. minūtē vārtus guva Antons Jemeļins. Izlīdzinājumu 75. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes panāca Erfan Zeneli, bet cīņas izskaņā precīzi bija arī Ousman Jallow no Gambijas un japānis Atomu Tanaka. Spēles protokols atrodam uefa.com mājaslapā.

FK Ventspils komanda "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā uzvarējusi iepriekšējos divus gadus pēc kārtas, bet kopvērtējuma labāko trijniekā ierindojas nemainīgi kopš 1998. gada. Kopumā par valsts čempionu klubs kļuvis sešas reizes, sešas reizes tādējādi piedaloties arī UEFA Čempionu līgas atlases sacensībās. Lielāko pamākumu Eiropas klubu turnīros ventspilnieki sasniedza 2009./2010. gada sezonā, kad kvalificējās UEFA Eiropas līgas apakšgrupu sacensībām.

Pašlaik FK Ventspils vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no FK Liepāja futbolistiem, kas aizvadījuši par vienu spēli vairāk.

HJK Helsinki tiek uzskatīts par Somijas lielāko un nopelniem bagātāko futbola klubu, kas kā vienīgais no savas valsts piedalījies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Klubs tika dibināts 1907. gadā, bet par savas valsts čempionu kļuvis kopumā 27 reizes. Nepārspēta komanda palikusi iepriekšējās sešās Somijas čempionāta sezonās pēc kārtas.

Pašlaik Helsinku pārstāvji savas valsts čempionātā cīnās ar mainīgām sekmēm, jo nav uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas. Tas gan neliedz klubam atrasties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Pagājušajā sezonā HJK Helsinki spēkojās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet 1998./1999. gadā tika sasniegts UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrs.

Atbildes spēli komandas aizvadīs pēc nedēļas 21. jūlija, bet nākamo kārtu sasniegs uzvarētāji divu spēļu summā.

Latvijas Futbola federācija novēl FK Ventspils komandai nenokārt galvas un atbildes spēlē cīnīties par uzvaru divu maču summā!


Latvijas Futbola federācija
FOTO - Nora Krevņeva