Līdz Latvijas Sieviešu Futbola 1. līgas pirmā posma noslēgumam katrai no astoņām turnīra komandām jāaizvada vēl tikai pa vienai spēlei. Trīs no četriem atlikušajiem mačiem norisināsies šīs nedēļas izskaņā, bet pēdējā pirmā posma spēle plānota 19. jūlijā.

Kā vienīgā turnīrā bez zaudējumiem cīnās Rīga Futbola skola 1, kas uzvarējusi piecos mačos un vienā nospēlējusi neizšķirti (3:3 ar Rēzeknes BJSS – SK Progress komandu 11. aprīlī). Rīdzinieces sestdien, 11. jūlijā, plkst. 12:00 NSB "Arkādija" uzņems SK Imanta komandu, kas līdzšinējās sešās spēlēs tikusi tikai pie viena panākuma. Tikmēr Rēzeknes BJSS – SK Progress, kas kopvērtējuma līderēm zaudē trīs punktus, svētdien, 12. jūlijā, plkst. 16:00 Rēzeknes Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā tiksies ar AFA Olaine. Šī kluba pārstāves no rēzeknietēm atpaliek par punktu un kopvērtējumā ir trešās.

Līdzās AFA Olaine futbolistēm kopvērtējumā ar 12 punktiem atrodas arī BFC Daugavpils – Optimists R, kas piektdien, 10. jūlijā, plkst. 14:00 tiksies ar Rīgas Futbola skolu 2 stadionā "Celtnieks". Rīgas Futbola skola 2 kā vienīgā sacensībās spēkojas bez iegūtiem punktiem.

Turnīra pirmajam posmam punkts tiks pielikts 19. jūlijā, kad Talsu NSS plkst. 15:00 spēkosies ar Rēzeknes novada BJSS – Optimists R futbolistēm Talsu pilsētas stadionā. Rēzeknes komanda ar deviņiem punktiem kopvērtējumā ir piektā, bet talsinieces ar sešiem punktiem seko pozīciju zemāk.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tiks sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēs pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkosies pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.

Izceļams, ka šādā formātā Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Rīgas Futbola skola soli no triumfa Sieviešu Futbola līgā


Latvijas Futbola federācija