No 3. līdz 5. jūlijam Latvijas Jaunatnes Olimpiādes ietvaros Valmierā norisinājās futbola sacensības, kurās uzvaras laurus plūca Tukuma un Rīgas pārstāvji.

Puišu sacensībās piedalījās desmit komandas, kas pārstāvēja Rīgu, Daugavpili, Ventspili, Babītes novadu, Smiltenes novadu, Balvu novadu, Rēzekni, Tukuma novadu, Valmieru un Liepāju. Apakšgrupu sacensībās labākos rezultātus uzrādīja daugavpilieši un liepājnieki, taču abu pilsētu pārstāvji pēcāk izslēgšanas spēļu turnīrā nepārvarēja pusfināla kārtu. Daugavpils komanda pusfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 3:4 (pamatlaikā 0:0) zaudēja Tukuma novadam, bet Liepājas komanda ar 0:2 atzina Rīgas pārstāvju pārākumu.

Spēlē par piekto vietu Ventspils ar 4:0 uzvarēja Rēzekni, cīņā par trešo pozīciju Daugavpils ar 2:0 pārspēja Liepāju, bet finālā pie panākuma vēl vienā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 5:4 tika Tukuma novads (pamatlaikā 0:0).

Tikmēr meiteņu sacensībās startēja Rīgas komanda, kā arī Rēzeknes un Valkas novadu pārstāves. Izspēlējot viena apļa turnīru un abās spēlēs tiekot pie uzvarām, pirmo vietu ieņēma Rīgas futbolistes. Tālāk kopvērtējumā sekoja rēzeknietes un Valkas novada futbolistes.

Iepazīsties plašāk ar Latvijas Jaunatnes Olimpiādes futbola sacensību rezultātiem

2015. gada Latvijas Jaunatnes Olimpiāde norisinājās Valmierā un Cēsīs, pulcējot 2637 sportistus no 83 pašvaldībām. Kopvērtējumā ar 167 medaļām (72 zelta, 44 sudraba un 51 bronzas) uzvarēja Rīgas pilsētas jaunie sportisti.


Latvijas Futbola federācija
FOTO – Raivo Sarelainens