Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) A grupas turnīrs, kurā noskaidrojas šīgada festivāla čempioni, sestdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā turpinājās ar otrās un trešās kārtas spēlēm. Komandām sacenšoties spēcīgā saules svelmē, pašlaik plecu pie pleca par pirmo vietu kopvērtējumā cīnās FK Liepāja/LSSS un FK Tukums 2000.

Jau ziņots, ka pēc pirmās A grupas turnīra dienas kopvērtējuma līderos atradās FK Liepāja/LSSS, kas kā vienīgā uzvarēja visos trijos piektdienas mačos. Sestdienas cīņu ievadā liepājniekiem izdevās panākumu sēriju turpināt, kad otrās kārtas dueļos ar A grupas debitantiem SK Super Nova tika gūtas uzvaras gan U-10 vecuma grupas (5:2), gan U-11 vecuma grupas spēlēs (3:1). Tomēr U-12 futbolistu duelī SK Super Nova spēja tikt pie panākuma ar 1:0, sagādājot iepriekšējo divu gadu ZFF čempioniem, kuri festivālā izceļas ar īpaši skaļu un izdomas bagātu savu futbolistu atbalstīšanu, pirmo zaudējumu 2015. gada sacensībās. Tikmēr debitantu kontā pēc divām kārtām bija deviņi punkti.

 A grupas turnīra otrās dienas video apskats

Liepājnieku zaudētos punktus savā labā izmantoja FK Tukums 2000, kas guva trīs uzvaras pār Šitika Futbola skolas pārstāvjiem, turklāt visās cīņās savus vārtus atstāja neskartus – attiecīgi 1:0, 4:0 un 2:0. Tukumnieki līdz ar to panāca FK Liepāja/LSSS klubu kopvērtējuma tabulā, kamēr Šitika Futbola skola pirmās divas kārtas noslēdza ar trim iegūtiem punktiem.

Citā otrās kārtas duelī spēkiem mērojās Latgales pārstāvji BCF Daugavpils un Rēzeknes FA. Daugavpilieši tika pie punktiem visās cīņās, uzvarot U-10 (1:0) un U-12 (3:1) vecuma grupu spēlēs, kamēr abu klubu U-11 vecuma futbolistu mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. BFC Daugavpils līdz ar to pēc divām kārtām ieņēma kopvērtējuma trešo vietu ar desmit punktiem, kamēr rēzeknieši bija iekrājuši tikai vienu punktu.

Sestdienas turpinājumā komandas aizvadīja arī trešās kārtas spēles, kurās liepājnieki un tukumnieki piedzīvoja pa vienam zaudējumam un guva divas uzvaras, tādējādi paliekot līdzās kopvērtējuma galvgalī ar 21 iegūtu punktu. FK Liepāja/LSSS aizvadīja trīs saspringtas spēles ar BFC Daugavpils pārstāvjiem, uzvarot divās jaunākajās vecuma grupās attiecīgi ar 1:0 un 2:1, savukārt U-12 komandu cīņā daugavpilieši revanšējās ar panākumu 1:0. Tikmēr FK Tukums 2000 iesākumā nedaudz negaidīti piekāpās SK Super Nova futbolistiem U-10 vecuma grupas cīņā, bet abās pārējās spēlēs guva virsroku ar 3:1. Tādējādi BFC Daugavpils pašlaik ar 13 punktiem ir tuvākie līderu sekotāji, bet SK Super Nova atpaliek vēl par vienu punktu.

Vēl vienā trešās kārtas duelī spēkojās klubi, kas, iespējams, sadalīs pēdējās divas vietas turnīrā, un līdz ar to kādam no tiem nāksies pamest ZFF A grupu – Šitika Futbola skola un Rēzeknes FA. Šeit jaunākās vecuma grupas cīņa noslēdzās neizšķirti 2:2, bet U-11 komandu duelī rēzeknieši uzvarēja ar 3:0 un guva savu pirmo panākumu turnīrā. Vecākajā grupā Šitika Futbola skola pārliecinoši revanšējās (6:0), tādējādi pēc trim kārtām ar septiņiem iekrātiem punktiem apsteidzot Rēzeknes FA par divu punktu tiesu.

 A grupas turnīra pirmās dienas video apskats

Liela nozīme turnīrā iznākumā būs rezultātiem Liepājas un Tukuma pārstāvju savstarpējās spēlēs, kas norisināsies svētdien ceturtās kārtas ietvaros.

ZFF A grupas spēļu noslēgumā svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 17:30. Šajās dienās Salacgrīvā ierodas prāvi jauno futbolistu vecāku pūļi, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

INFORMĀCIJA PAR ZFF UN OPERATĪVI SPĒĻU REZULTĀTI – WWW.FUTBOLAFESTIVALS.Lv

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiek vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Jau vēstīts, ka ZFF jaunā sezona tika ievadīta laikā no 5. līdz 7. jūnijam, kad turpat Salacgrīvā sacentās C grupas komandas. Pirmo vietu turnīrā izcīnīja Valmieras FK, tādējādi nopelnot iespēju 2016. gadā atgriezties B grupas sacensībās. Savukārt no 19. līdz 21. jūnijam cīņā devās B grupas komandas, kad dramatiskā finiša spurtā savu favorītu statusu apliecināja JFC Skonto, kas līdz ar to nākamgad atgriezīsies elites grupā.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.

LASI VAIRĀK PAR ZFF A GRUPAS KOMANDĀM UN PASĀKUMIEM SALACGRĪVĀ


Latvijas Futbola federācija